Elárulom neked, hogy hogyan lettem boldogabb

Elárulom neked, hogy hogyan lettem boldogabb

Te mit szeretnél elérni az életedben? Nagy célkitűző vagy? És mindig eléred ezeket a célokat? Vagy csak mondogatod, hogy mit kéne tenned, de legtöbbször elfogy az erő és a kitartás a tettekhez? Elmesélem neked, hogy én hogyan tűzök ki célokat.

Nagy célkitűző, listázó és célmegvalósító vagyok. Szeretem összeírni, hogy miket kell megtennem és évente 2-3 alkalommal a céljaimat is felírkálom, amiknek aztán a fele megvalósul, a másik felére, ha ránézek, már a kedvem is elmegy tőlük. Eddig! Mert egy ideje máshogy írok célokat. 

Az egyik legemlékezetesebb - még a régi szemlélet szerint készült - célom úgy szólt, hogy "a kerítést meg kell csináltatni". Szerinted milyen állapotban van jelenleg a kerítés? Halkan mondom, hogy szinte változatlan állapotban. Valemennyire a férjem rendberakta, de nem visz rá bennünket a lélek, hogy több időt és pénzt fektessünk bele. Egyszerűen hiányzik valami ebből a tervből. Milyen mondattal lett lesöpörve ez a rövidtávú célok terepasztaláról? A bejegyzés végén elárulom. 

Na, most már nem tűzök ki ilyen léleknélküli célokat. Van egy nagyszerű coaching módszerem a célkitűzésben, ami nem onnan indul, hogy mit kell elvégezni, hanem a dolgok beljeséből, a feje tetejére állítva minden eddigi nézőpontomat. Hátulról kezdjük ezt a célkitűzést. A szíved igazi vágyából kiindulva. 

Mi a szíved igazi vágya? Az, ahogyan érezni szeretnéd magadat már most. Erre van egy pár jó coaching technikám, hogy hogyan is lehet ezt kiszedni bárkiből. Kinek mi a fontos? Ki milyen érzésektől lesz boldog, kiegyensúlyozott? Számomra igazi aha élmény volt amikor megtaláltam a saját szavaimat. 

Az én varázsszavaim a szabad, lelkes, vidám, kreatív és szenvedélyes. Kreatívan fel is festettem őket kövekre, és ezek most itt vannak az íróasztalomon, hogy emlékeztessenek minden egyes nap. 

Most már ezeket figyelembevéve tűzök ki célokat és mondok nemet olyan dolgokra, amik mérföldekre vannak ettől az érzéstől. Most már olyan célokat tűzök csak ki, amiknek már a gondolatától is előjön ez az öt érzés belőlem. És ha a szívem igazi vágyát követem, akkor szinte erőlködés nélkül meg lehet valósítani dolgokat. Sőt, a legjobb, hogy nem csak akkor fogod jól érezni magadat egy-két napra, ha elérted azt a célt, hanem már az oda vezető úton is. Úgyhogy a célkitűzés nem is a legjobb szó innentől, én úgy gondolok erre inkább, mint ösvény-kiválasztás. Ebbe az irányba fogok indulni és már a séta közben jól érzem magamat. 

Ezzel az új szemlélettel szinte csodák érkeztek az életembe. Most már reálisan is megértettem, hogy a jógaoktatás miért egy ilyen ösvény számomra. De most hadd meséljek el nektek egy másik, most nem jógás életterületet, ami szintén ilyen. Sokan tudjátok, hogy tavaly május végén mekkora lelkesedéssel vetettem bele magamat 11 év halogatás, "álomelnyomás" után a spanyoltanulásba. Kb a helló, köszönöm, piros, egy, kettő volt a szókincsem. A férjemnek mondtam, hogy fogadjunk, hogy 2020. május végére folyékonyan fogok beszélni. Nem fogadott végül, mert el is vesztette volna, mert már fél év után elkezdtem folyékonyan beszélni és eljutottam a kezdő középfokra. Az elején heti egy órát vettem egy argentin tanártól, aztán 2-3 hónap után titkon azt kívántam, hogy milyen jó lenne, ha lenne időm és pénzem heti két órára vele és ez meg is valósult valamilyen csoda folytán. Múlt héten újra átnéztem az éves céljaimat és vasárnap eldöntöttem, hogy jó lenne heti három óra. A mostani spanyol spanyoltanárommal a heti két óra mellett jó lenne újra egy latin-amerikai tanártól is heti egyszer tanulni. És hiszem, mert már többször megtapasztaltam, hogy ha a helyemen vagyok és merek elfogadni, kapni, félelem nélkül álmodni, akkor az utamba kerülnek olyan emberek, akik segítenek az ösvényemen való továbblépésen. Ilyen csodával határos módon, amikor hétfőn reggel ránéztem az Instámra, megláttam, hogy egy spanyoltanár lájkolta pár képemet. Egy spanyoltanár Peruból, akit szimpatikusnak is találtam. Fel is gyorsultak az események, Ma már beszéltünk Skype-on és meg is beszéltük a heti egy órát. Egy újabb csoda ez számomra. 

A spanyoltanulás egy olyan dolog számomra, aminek minden egyes pillanatát, nehézségét élvezem. Nem szoktam szavakat és nyelvtant magolni, csak élvezem az egészet és szinte észrevétlenül rámragad a nyelv. Közben vidáman telnek az óráim az összes eddigi tanárommal, nevetünk, hangosak vagyunk, élettel teliek vagyunk, szabadon beszélgetünk mindenféléről, ők támogatnak míg én lassan egy éve töretlen lelkesedéssel és hatalmas szenvedéllyel haladok előre. És még a kreativitást is megtalálom a nyelvben a szavakkal való játszásban. Így teljesül ezen a területen egyszerre mind az öt szívem vágya és ezért haladok hatalmas lépésekkel. Közben kinyílt előttem egy teljesen új világ ezzel a nyelvvel és még merészebb álmokat mertem vizualizálni. Mert az, hogy megtanulok spanyolul, most már csak az első állomás. Még sokkal izgalmasabb dolgokat is szeretnék. Te mit szeretnél elérni szenvedés, lélekromboló erőlködés nélkül? Hiszem, hogy ha a helyes úton vagy, akkor könnyen történnek meg a dolgok, a csodák. Vajon a jó ösvényen vagy?

Most már te is kipróbálhatod a módszeremet online, a szobád kényelméből, bárhol is vagy a világban. Kattints ide, ha szeretnél a boldogabb útra térni és leszámolni a kűzdelemmel, nyűglődéssel. 


És hogyan lett lesöpörve a kerítés biznisz a céltábláról? "Inkább menjünk el Boliviába és Peruba!" 

Szeretnél egyénileg támogatást kérni tőlem, hogy megtaláld a szíved hangját és vágyait? Keress bizalommal és induljunk el együtt egy öt alkalmas coaching folyamaton, ahol elindulhatsz az igazi céljaid és álmaid felé. Kérj egy 20 perces ingyenes konzultációt!

Sok szeretettel támogatlak ezen az úton, ha megkeresel:


Wollaston Erika

coaching@erikajoga.hu

0036/30-7931-457