Vinyasa flow jógaoktatóképzés

Vinyasa flow jógaoktatóképzés

ÚJ! Yoga Alliance akkreditált továbbképzés 200 órás jógaoktatói végzettséggel rendelkező oktatóknak. Lépj a jógaoktatás következő szintjére és tanuld meg, hogy hogyan kell az áramló, kreatív flow jógát tanítani.

Szeretnéd a vinyasa flow jóga eszközeivel jobbá tenni az életedet és ezt a fajta jógastílust másoknak is tanítani?

Vinyasa flow jógaoktatói továbbképzés már 200 órás jógaoktatói végzettséggel rendelkező oktatóknak. 

125 órás képzés, amiből a személyes, intenzív képzés 8 teljes nap, azaz 4 hétvége.


Kedves Jógaoktató társam!


Egy csodálatos önismereti utazásra invitállak téged. Igen, nem csupán egy átlagos, gyorstalpaló jógaoktatói továbbképzésre, hanem egy több hónapos jógás utazásra, ahol nem csak egy név és darabszám vagy, hanem egy közösség fontos tagja.


A tanfolyam 2023.április 1-én indul, kis létszámban, alapos tudást és kellő magabiztosságot adva, hogy ebben a csodálatos, de kihívásokkal teli jógastílusban is otthonosan mozogj és kellő szakmai tudással tudj tanítani. Megtanuld te is, hogy hogyan rakj össze egy órát, óratervet, kreatív sorozatot, hogy soha ne kelljen más oktatók ötleteit, sorozatait másolnod, hanem magabiztos, alapos szakmai tudással rendelkező és egyedi oktató lehess.

A folyton változó és kiszámíthatatlan világnak most még nagyobb szüksége van erre a jógastílusra, hiszen itt pont arra tanítjuk meg a gyakorlókat, hogy hogyan maradjanak stabilak az élet viharos tengerén. Hogyan őrizzék meg a belső egyensúlyukat akkor is, amikor minden szétesik és megváltozik körülöttük. Ez az évtized nem a túlzott kontrollról és minden eltervezéséről szól, hanem a rugalmas alkalmazkodásról, és ennek az egyik legjobb jógás eszköze a vinyasa flow.

A tanfolyam elvégzésének feltétele a 200 órás jógaoktatói bizonyítvány megléte. Tudom, hogy sok iskolában úgy is felvesznek, ha lelkes gyakorló vagy csak, de az a flow jógavonal, amit én is képviselek, az már igényel egy alap jógaanatómiai és oktatásmódszertani tudást, hogy a személyes alkalmak ne az alapok megismerésével teljenek, hanem tényleg továbbképzéshez méltóan tudjunk az alapokra építeni. Így ha még nincsen hatha jógaoktatói végzettséged, akkor várlak a következő 200 órás tanfolyamon először.

Ahogy a 200 órás oktatóképzésen se, ezen a továbbképzésen se lesz máshol letöltendő kötelező hospitálás. Évek óta hangosan felszólalok az ellen a hazai gyakorlat ellen, hogy 20-30 (láttam már 50 órát is) alkalom kötelező óralátogatást előírnak iskolák. Nagyon kevés az olyan hely, ahol ezt a tanfolyam részeként, ingyenesen tudod letölteni, a legtöbb helyen ezért pluszban kell fizetni, ami könnyen még plusz 60-100.000 Forintodba kerülhet. Szerintem úgy fair, ha annál tanulsz, akinél a tanfolyamra jársz. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a tanfolyam alatt nem látogathatsz más jógaórákat. A tanfolyamkezdéstől a záróvizsgáig ingyenes hozzáférést kapsz a majd folyamatosan bővülő vinyasa flow jóga videócsomagomhoz, hogy a távolból is együtt tudjunk gyakorolni.

A jógaoktató képzésekhez tartozó kötelező tantárgyak mellett nagy hangsúlyt fogunk fektetni a személyes fejlődésre. A coachingból és jógaterápiából fogok neked pár eszközt és dolgot hozni azért, hogy felfedezhesd az erősségeidet és azokra koncentrálva tudj fejlődni. Célom, hogy a tanfolyam végére még jobban megismerd és tudd kezelni önmagadat, a reakcióidat, a belső működésedet.

Az a célom, hogy a mai világ igényei szerint tudd a jógát átadni a hozzád forduló tanítványoknak. Hogy képes legyél arra, hogy egy vegyes csoportot szakszerűen oktass. Hogy te is folyamatosan tovább haladj a jóga útján, hiszen csak így lehet hitelesen és hatékonyan tanítani.

Hogyan kommunikálj az órán, hogy senki se érezze úgy, hogy ő kevesebb? Milyen opciók vannak a különböző vinyasa flow jógapózokból és sorozatokból? Egyáltalán miért akarom azt a jógapózt tanítani? Mi a rövid-és mi a hosszútávú célom a jógatanítással? Hogyan lehet egy szép sorozatot megtanítani a jógázóknak? Hol van a határ a szép és jó, de a tanítványok nem tudják értelmezni és befogadni között. Hogyan alkoss kreatív és érdekes flow jógaórákat, vagy tematikus flow workshopokat, tanfolyamokat? Mik azok a tipikus sérülések, amik egy flow órán előfordulhatnak? Milyen hiányossága van ennek a jógastílusnak és azt hogyan lehet ellensúlyozni? Ezekre a témákra mind kitérünk.

Az anatómia, filozófia, jógaelmélet anyagokat videós formában is megkapod, ezeket a saját időbeosztásod szerint tudod feldolgozni.

Tervezett időpontok (összesen 8 személyes nap):

1.modul – alapok, csípő, flow elmélet, Napüdvözletek (2 nap) 25 óra

2023.ápriis 1-2.

Online anyagok, videók, házi feladat – 10 óra

2.modul – gerinc és core, funkcionális flow, filozófia (2 nap) – 25 óra

2023.április 29-30.

Online anyagok, videók, házi feladat – 10 óra

3.modul – vállak, mellkas, slow flow, tanterv építése (2 nap) – 25 óra

2023.május 27-28.

Online anyagok, videók, házi feladat 10 óra

4.modul – testszimbolika alapok, vállalkozásfejlesztés (2 nap) – 25 óra

2023.június 17-18.

Online anyagok, videók, házi feladat 10 óra

Online jógavideóimra gyakorlás (heti min 2 óra) – 25 óra összesen

Rendszeres otthoni gyakorlás beépítése az életedbe

Vizsgavideó leadási határideje:

2023.július 15.

Regisztráld az érdeklődésedet és töltsd le a részletes tájékoztatót erről a linkről.

A piacon fellelhető vinyasa flow továbbképzések általában 30-60 órásak és 4-6 napot vesznek igénybe, de én szeretem, ha nem csak a papír minél gyorsabb megszerzése a fontos, hanem az igazi tudás és saját tapasztalat az elsődleges. Ha te is így gondolkodsz, akkor megtaláltad a neked való képzést.

Wollaston Erika

akkreditált jógaoktató és oktatóképző tanár

E-RYT500, RYS, YACEP

06307931457

erika@erikajoga.hu

IG: @erikajoga