Vinyasa flow

Vinyasa flow

Úgy gondolod, hogy a jóga nem köt le? Próbáld ki a kreatív, folyamatosan mozgásban tartó vinyasa flow jógát Sopronban. Ez a dinamikus, mégis lágy gyakorlás egyszerre erősít, mobilizál és tesz hajlékonnyá. A világon jelenleg az egyik legnépszerűbb jógastílus, lehet, hogy pont te is ezen keresztül szereted meg a jógát? Olvass tovább, ha szeretnél többet megtudni erről a fajta gyakorlásról!

Mi pontosan a vinyasa flow jóga?

A hatha jóga nagy családjába tartozó jógastílus, amiben a lassú, nyugodt légzés ütemében áramlunk egy-egy jógasorozaton belül. A jógapózokat ezekbe a sorozatokba, szekvenciákba rendezve gyakoroljuk. 

Ez a fajta mozgás nagyszerűen átmozgatja az egész testedet, a fascialáncokat, egyszerre erősít, tesz ruganyossá és mobilizálja az ízületeidet, így például ha  ülőmunkát végzel, akkor kifejezetten ajánlott. A folyamatosan fenntartott mozgással sokkal könnyebben ki tudsz kapcsolni, nincs ideje az elmédnek elkalandoznia, a munkahelyi, otthoni dolgokon gondolkoznia. A befektetett idő többszörösen megtérül. Egyszerre dolgozol a testeden és az elméden is.

Ezzel a gyakorlással könnyen a flow állapotába kerülhetsz, amikor úgy érezheted, hogy megszűnt az idő és a tér is körülötted és csak boldogan áramolsz a gyakorlással. Éppen ezért igyekszek egyszerűen követhető sorozatokat összerakni, hogy könnyen meg tudd jegyezni. 

Az órán fontos szerepet kap a mély, ellazult légzés, a fókuszpontok, koncentráció, a helyesen kivitelezett ászana és a két ászana közötti “út” is. Harmonikusan felépített sorozatokban követik a pózok egymást. 

3-4-5 hétig szoktunk egy-egy fő főbb témával foglalkozni, olyan témával, amit fizikai oldalról (pl. csípő 360 fokban) és mentális oldalról is megközelítünk (pl. stabilitás megtalálása a folyton változó világban). 

A világban minden mozgásban van, ezért a XXI. század emberének fontos készsége a változáshoz való könnyed alkalmazkodás, a nem ragaszkodás, leragadás egy rossz élethelyzetbe. A vinyasa flow stílusú gyakorlás segít abban, hogy a mindennapi életet is egymáshoz kapcsolódó, tudatos tevékenységek soraként éld meg és felismerd, hogy az életed is ugyanolyan, dinamikus mozgásban lévő folyamat, mint amit a jógaszőnyegeden átélsz.Az órákat tudatosan, modern anatómiai szemlélettel tervezem meg, elsőszámú szempont, hogy hosszútávon erősebb, mobilisabb, ruganyosabb, kiegyensúlyozottabb legyél, nem az, hogy minél több kreatív, nehéz jógapózba erőszakold bele a testedet. Az óráimon a hagyományos, két oldal közötti vinyasa sorozat is több verzióban jelenik meg, nincs 20 Chaturanga póz egy gyakorlásban. 

Az óra felépítése a tipikus hatha jógaórák felépítését követi:

Elcsendesedés, dinamikus bemelegítés, ászanák sorozatokban, levezetés statikus jógapózokkal, relaxáció, meditáció. 

Amerikában jelenleg ez a legnépszerűbb jógastílus, olyan kedvelt jógaoktatókkal, mint a tanárom, Jason Crandell,  vagy a nagyon inspiráló Dylan Werner, Jonah Kest és Sianna Sherman.

A vinyasa flow stílus az, ami nekem leginkább segít az elmémet lecsillapítani és kiszakadni a hétköznapokból. Ez a jóga - ha szakszerűen van felépítve a gyakorlás - egyszerre az elmét és a testet is karbantartja. Célom, hogy minél több emberrel megszerettessem ezt a különleges stílust. 

Mikor jógázhatsz velem Sopronban, a Free Spirit Studioban?

A kedd esti óra inkább középhaladó szintű, a csütörtök esti vegyes szintű, újrakezdő, középhaladó jógázóknak is ajánlott. 

A kedd délutáni kezdő vinyasa flow jóga teljesen kezdőknek, inaktív életet élőknek és kismamáknak is ajánlott. 

Az órákra nem kell előre bejelentkezni. A stúdió tágas, barátságos, mindenkinek jut elegendő személyes tér. Az öltözőben át tudsz öltözni. Mindenféle jógás eszközt biztosítok a számodra, csak kényelmes ruhát és a kulacsodat hozd. Előfordulhat, hogy megizzadsz, érdemes egy kis törölközőt is hozni. 

Szeretnéd otthon kipróbálni a vinyasa flow jógát? Szeretettel ajánlom a tematikus vinyasa flow órákat tartalmazó videócsomagomat. 


Ha bármilyen kérdésed van, keress bátran. 


Szeretettel várlak:


Wollaston Erika

Jóga és coaching fejlődésközpontú útkeresőknek.

Free Spirit Studio

Sopron, Csengery utca 30-32.

www.erikajoga.hu

+36/307931-457