Meditáció stresszes városlakóknak

Meditáció stresszes városlakóknak

Megtanulni meditálni az egyik legnagyobb ajándék, amit adhatsz magadban. Gyere és gyakoroljunk együtt személyesen Sopronban!

Mindig is szerettél volna megtanulni meditálni, de nem tudod, hogy hogyan kezdj neki? Képtelen vagy az elmédben lecsillapítani a gondolatokat? A legjobb helyen jársz! Tudtad, hogy a Youtube-on meditációnak nevezett videók nagy része nem meditáció? Honnan tudhatod, hogy mi a meditáció és mi vezet tévútra, a képzelgések és illúziók terébe? Nehéz egyedül kiigazodni az online meditációs és relaxációs hangfelvételek világában, ezért ajánlott képzett meditációtanár mellett elkezdeni gyakorolni, és ha van rá lehetőség, akkor lehetőleg személyesen. 

Régi vágyam, hogy a jóga hagyományosabb, fizikai gyakorlása mellett a meditációnak is legyen egy külön órája a jógastúdiómban, ahol átadhatom másoknak is ezt a kincset, ami az én életemet sokkal boldogabbá és elviselhetőbbé tette. Ha megtanulsz meditálni csodákra leszel képes te is. Egy olyan eszközt kapsz a kezedbe, amivel a fejben lévő harcokat és viharokat legyőzheted vagy lecsitíthatod. Nagy szeretettel és támogatással hívlak a csütörtök esti meditációs foglalkozásaimra, ahol megtanulhatod az elmédet jobban megérteni, kezelni és elfogadni. 


Időpont: csütörtökönként 20:15-21:30

Helyszín: Free Spirit Studio, Sopron, Csengery utca 30-32 (Elzett belső udvara)


Mire lesz szükséged?

Kényelmes, nem szorító öltözet. Akár hétköznapi ruhában is jöhetsz, nem feltétlenül kell jógás ruha, a lényeg, hogy kényelmes legyen ami rajtad van. Kérlek ne vásárolj emiatt külön ruhát, mert nem szükséges. Ha szeretnél valamit felírni (gondolatot, érzést) akkor hozz egy füzetet és tollat is magaddal. A stúdióban néha száraz a levegő (mert kellemes meleg van), ezért érdemes egy kulacsot is hozni, amit vízzel megtölthetsz bent. 


Technikai tudnivalók:

A jógastúdió minden eszközzel felszerelt. Meditációs párnák, jógaszőnyeg, pléd, heveder, tégla és szék is rendelkezésre áll, nem kell semmilyen eszközt se hoznod. Ha mégis átöltöznél, akkor az öltözőben meg tudod tenni. 

A gyakorlás részvételi díja 2.500 Ft/fő. Válthatsz 2 vagy 4 hónapig érvényes 8 alkalmas bérletet kedvezményesen, így nem kell alkalmanként fizetned és spórolsz is. A bérletről előre is kérhetsz tőlem e-számlát és azt bankkártyával vagy utalással otthonról egyszerűen kifizetheted. A meditációs bérlet a jógaóráimon is érvényes és fordítva. 

Az órára nem kell előre bejelentkezni. Nincsen minimum létszám, ha szerepel ez az óratípus a heti órarendben, akkor biztosan megtartom. 

Mire számíthatsz:

Elméleti felvezető a hét témája szerint: Jóga filozófia, az elme ismertetése, Bhagavad Gita, Jóga Szutrák, Upanishadok

Nagyon könnyű és lassú fizikai átmozgatás, a testi és mentális feszültségek kilazítása érdekében (nem kell hozzá jógás ruha)

Tudatos jelenlét gyakorlása

Légzőgyakorlatok a harmónia és egyensúly megteremtéséhez, a meditáció előkészítéséhez

Mélyrelaxációs gyakorlat a hét témája szerint, ahol elengedjük a test és az elme feszültségeit és közelebb kerülünk az önvalóhoz

A hét témája szerint meditációs gyakorlat (pl. légzésfigyeléses meditáció, mantrameditáció, gyertyaláng, sétáló meditáció, stb)

Pozitív, támogató és nem minősítő közösség

Miért hasznos megtanulni meditálni:

Mert bizonyítottan csökkenti a stresszt és megelőzi a stressz okozta betegségeket

Elfogadóbbá és megértőbbé tesz

Segít egy teljesen más színben látni az embertársainkat és a világot

Egy gyógyírt adhat a felesleges szenvedések ellen

Mert nem a híreket, a negatív hírfolyamokat figyeled, hanem pozitív, hasznos dologgal töltöd az idődet

Mert megtapasztalhatod, hogy mi a te gondolatod és mi nem a tied

Mert kilazíthatod a mélyen, ellened munkálkodó testi és lelki feszültségeket

Mert motiválni fog, hogy a többiek is ott vannak és ők is veled gyakorolnak

Mert jobban fogsz aludni

Mert a csoporthoz tartozás élménye felemelő

Mert hozzád hasonló kedves, pozitív emberekkel lehetsz együtt 

Mert ha a stressz, a reménytelenség eluralkodott az életedben, akkor most még elindulhatsz kifelé


A meditáció jótékony hatásait nehéz mérni, de a kitartó gyakorlás által egy olyan ember lehetsz, akivel könnyebb együtt élni és dolgozni, aki türelmesebb, nyugodtabb és fókuszáltabb lesz és aki tudja, hogy min érdemes stresszelni és min nem. 

Hangolódásként az elme és életmód témájában ajánlom neked a Free Spirit Podcast epizódjait. 


Ha bármilyen kérdésed van, keress nyugodtan!

Szeretettel várlak a gyakorláson:

Wollaston Erika

jóga-és meditáció oktató (E-RYT-500)

www.erikajoga.hu

0036/30-7931-457