200 órás hatha jógaoktató képzés

200 órás hatha jógaoktató képzés

Jógaoktató képzés az átlagnál jóval magasabb óraszámmal, kis csoportban és formabontó módon 2022.októbertől. Szeretnéd a jóga tudományát másoknak is továbbadni? Olvass tovább a fontosabb tudnivalókért.

A következő 200 órás hatha jógaoktató képzés 2022.október 22-én indul és 2023.tavaszig tart.

Jógaoktatónak lenni az egyik legcsodálatosabb és egyben legösszetettebb hivatás. Nem csak mozgást tanítunk, hanem egyszerre a jóga komplex rendszerét is, mint a légzést, figyelemvezetést, koncentrációt, életmódot, filozófiát, miközben saját magunk is példát mutatunk és gyakorlásra inspiráljuk a hozzánk fordulókat.

Egy csoportos órán rengeteg dologra kell figyelni oktatóként, azonban a feladat nem ér végét az órával, hiszen ugyanilyen fontos az oktató folyamatos fejlődése, tanulása is, mert mindig csak addig tudja vezetni a tanítványt, ameddig ő is eljutott már. Ha szeretnél egy olyan támogató és szeretetteljes közösségben jógaoktatónak tanulni, ahol a tradicionális értékek mellett a jóga modern, dogmatikától mentes tanításait is elsajátíthatod, akkor szeretettel várlak a 2022.október 22-én induló 200 órás hatha jógaoktató tanfolyamon Sopronban.

Októberben már a harmadik jógaoktatóképző csoport indul, újra kis létszámban (maximum 8 fővel), magas óraszámmal, alapos tudást és kellő időt adva a fejlődésre. A képzést az amerikai Yoga Alliance emelt követelményrendszere szerint akkreditáltattam, hogy a tanítványaimnak a lehető legjobb oktatási anyagot és módszert tudjam átadni. A legtöbb inspirációt a saját jó és néha nem annyira jó tapasztalataim adták. Elnézve az átlag oktatóképzéseket, sokszor megsajnáltam az azokra jelentkezőket, hiszen elég sok tanfolyam úgy tűnik, mint ahol a darabszám és a befizetett összeg a fő motiváció, majd minél kevesebb idő alatt már ki is szórják a 20-30 fős csoportban 6-7 hétvége alatt kiképzett oktatókat. A tanítványok érdekében nagyon erős bennem a motiváció, hogy ezt bizony lehetne máshogy is csinálni. Nem elsumákolva a 200 órás képzést úgy, hogy abból fele idő az oktatás, a többi meg máshol hospitálás, otthoni könyvolvasás és saját gyakorlás. Ezért is döntöttem el, hogy ha egyszer oktatóképzést tartok, akkor csakis olyat, ahol a tanítványnak lesz ideje fizikailag, mentálisan és érzelmileg is fejlődni. Az általam összeállított képzés 6 hónapos, ahol egyes tantárgyakat (filozófia, jógatörténet, anatómiai ismeretek) a személyes oktatás mellett videós formában is megkapsz. Ezek az online anyagok mind a képzésre készültek, egyik se korábbi személyes tanfolyam felvételei.


Már az első hétvégén mindenki kikerül az oktatói szőnyegre, és folyamatosan lesznek oktatói gyakorlatok párban és csoportban végig a képzés alatt. Szintén egyedi dolog egy olyan plusz, amit eddig nagy hiányosságként tapasztaltam a saját tanulmányaim során. A leendő oktatók mindig egymáson gyakorolnak, egy olyan valakin, aki amúgy is szépen jógázik, erős, hajlékony, általában sérülése sincs, ezért amikor kikerülnek a valós életbe, meglepődve tapasztalják, hogy az átlag jógázó nem ilyen, és hirtelen nem tudnak mit kezdeni velük. A mi tanfolyamunkon alkalmanként önkéntes kezdőket is be fogunk vonni, hogy valós tapasztalatot szerezhessen mindenki, minél inkább felkészüljön sok módosítási lehetőséggel, opcióval, hogy az óráján majd senki se érezze kevesebbnek és kívülállónak magát.

Szintén bevett szokás, hogy a 200 órásnak meghirdetett tanfolyamokon általában 20-30 jógaóra (tehát 30-45 tényleges óra) kötelező hospitálást írnak elő, amiért szinte mindenhol pluszban kell még fizetni, vagy a közelben lévő jógaoktatónál kénytelenek az emberek letölteni, pedig elvileg egy 200 órás képzésért fizet az ember, és bele is van számolva ez az időmennyiség a tanfolyamokba. Ezt szintén teljesen formabontó módon tervezem, hogy neked ne kelljen még erre külön költened se időt se pénzt. Nincs kötelező hospitálás másnál. A személyes, otthoni gyakorlásod elmélyítéséhez a 6 hónap alatt hozzáférést kapsz tőlem az online jógavideóimhoz, így úgy is velem tudsz gyakorolni, ha messziről érkezel. 

A tanfolyam kis csoportos lesz, hogy a kellő figyelmet és támogatást tudjam biztosítani. Minden jelentkezőt először elhívok személyesen vagy Zoomon egy 20 perces beszélgetésre, hogy mindketten lássuk tudunk-e kapcsolódni, hasonló-e a hozzáállásunk a jógához, szeretnénk-e együtt dolgozni. Ha közösen úgy döntünk, hogy igen, akkor ezután tudod a helyedet lefoglalni a tanfolyamon. Egy kötetlen beszélgetésre készülj. Nálam soha nem számít, hogy ki mennyire hajlékony, milyen pózokat tud bemutatni, sokkal fontosabb a szolgálatkészség, elköteleződés és fejlődni akarás. Ahogy az óráimon, workshopokon, jógatáborokban és tanfolyamokon megszokhattad, számíthatsz rá, hogy egy jól szervezett, lényegre törő, összeszedett és szívvel-lélekkel készült tanfolyamot fogok neked hozni. A maximum létszám 8 fő, így mindenkire jut elég idő és figyelem. 

Képzés helyszíne: új Free Spirit Studio, Sopron, Aranyhegy

Egy jó jógatanfolyam nem csupán a jógáról szól, hanem életre szóló ismeretségeket, barátságokat is köthetsz hozzád hasonló emberekkel. Ha hívást érzel, hogy az eddig hobbiként gyakorolt jóga tudományát másoknak is átadd, akkor regisztráld az érdeklődésedet és töltsd le a részletes képzési tájékoztatót. Az emberi értékek, a helyes hozzáállás, a szolgálatra való készség fontosabb, mint hogy hány kartámaszos gyakorlatot tudsz elvégezni. Ha te is így érzed, akkor jó helyen jársz.

Kattints ide és rögzítsd az érdeklődésedet egyszerűen egy perc alatt,
vagy keress bátran e-mailben vagy telefonon:

erika@erikajoga.hu

Az egyik kedves tanítványom véleménye a képzésről: "Rengeteg tudást és tapasztalatot kaptunk, végtelen elfogadást, és szerető kedvességet. Erika hitt mindannyiunkban a képzés első pillanatától fogva. Természetesen szakmailag is kiváló volt a képzés, aki ismeri őt, tudja, hogy csak a legjobbat nyújtja mindenben, kevesebbel nem elégszik meg - ebben biztos is voltam, hogy most is így lesz. Amire nem számítottam, hogy mindegyikünkben egyesével megtalálja, és a felszínre hozza azt az erősséget, amivel jó oktatóvá válhatunk. Hogy addig bátorít és buzdít bennünket, amíg mi magunk is meglátjuk, kik vagyunk, mire vagyunk képesek, mennyit fejlődtünk már ez alatt a fél év alatt is, és még hová fejlődhetünk, ha eltökéltek vagyunk. Hogy nem kijelölt utat mutat, hanem minden eszközt megad ahhoz, hogy megtaláljuk a saját ösvényünket. Végtelen hálát érzek, hogy nála tanulhattam - nem csak a jógáról és a tanításról, de önmagamról is. ❤"

Rövid bemutatkozásom: Wollaston Erika vagyok, közel 2 évtizede gyakorlom a jógát és 7. éve főállásban jógaoktatóként dolgozok. Több ezer csoportos órát, számos workshopot, tanfolyamot, jógatábort, jóganapot és két oktatóképzést tartottam. A saját oktatóképzéseimet itthon (Bálint János), Londonban (Jason Crandell) és online workshopok, rövid tanfolyamok keretében amerikai jógaoktatóknál végeztem, ami nagyban befolyásolja a stílusomat. A Yoga Alliance besorolása szerint az ERYT-500 oktatói kategóriába, tehát a tapasztalt vezető jógatanár besorolásba tartozok, amivel már jógaoktatókat is képezhetek. A tanításomra jellemző a támogató hozzáállás, a dogmák kerülése, a kritikus gondolkodás és a kíváncsi rácsodálkozás, hogy lehetne-e ezt máshogy, jobban is csinálni? A jógát én is folyamatosan tanulom, hiszen nem csak a gyakorlás, hanem maga a tanulás is egy életünk végéig tartó folyamat.

A tanfolyam sikeres elvégzése után az amerikai Yoga Alliance akkreditált Free Spirit Yoga Academy nemzetközileg is elismert bizonyítványát kapod. Az akkreditációt már az új, emelt óraszámú előírások szerint végeztettem, és a szervezet nagyon elismerően nyilatkozott az összeállított tananyag szervezettségéről és minőségéről. Jelenleg a YA az egyetlen szervezet a világon, ahol megkövetelik a minimum 160 órás személyes jelenlétet egy tapasztalt vezető jógatanár mellett ahhoz, hogy megkaphasd a bizonyítványodat. Az akkreditációm 3 évig érvényes, utána újra kell kezdenem a folyamatot, nekem is folyamatosan tanulnom kell, különben nem képezhetek oktatókat többé. Ha jógaoktatóképzést keresel, személy szerint olyan iskolát ajánlok, akit ez a szervezet akkreditált, lehetőleg már az új sztenderd szerint. Keresd a narancssárga logót. 

A teljes bemutatkozásomat itt találod.

Örülök, ha kedvet kaptál és velem jössz erre a csodálatos utazásra. Ha kérdésed van, keress bátran. Ne felejtsd el elkérni a részletes tájékoztatót.

Wollaston Erika
0036/30-7931-457
erika@erikajoga.hu