200 órás jógaoktató képzés

200 órás jógaoktató képzés

Jógaoktató képzés az átlagnál jóval magasabb óraszámmal, kis csoportban és formabontó módon. Szeretnéd a jóga tudományát másoknak is továbbadni? Olvass tovább a fontosabb tudnivalókért.

A 200 órás hatha jógaoktató képzés várhatóan 2022 első félévében vagy őszén indul. Bővebb információért kövesd az oldalaimat, vagy írj és már le is foglalhatod előre a helyedet. 

Jógaoktatónak lenni az egyik legcsodálatosabb és egyben legösszetettebb hivatás. Nem csak mozgást tanítunk, hanem egyszerre a jóga komplex rendszerét is, mint a légzést, figyelemvezetést, koncentrációt, életmódot, filozófiát, miközben saját magunk is példát mutatunk és gyakorlásra inspiráljuk a hozzánk fordulókat.

Egy csoportos órán rengeteg dologra kell figyelni oktatóként, azonban a feladat nem ér végét az órával, hiszen ugyanilyen fontos az oktató folyamatos fejlődése, tanulása is, mert mindig csak addig tudja vezetni a tanítványt, ameddig ő is eljutott már. Ha szeretnél egy olyan támogató és szeretetteljes közösségben jógaoktatónak tanulni, ahol a tradicionális értékek mellett a jóga modern, dogmatikától mentes tanításait is elsajátíthatod, akkor szeretettel várlak a 2022-ben induló 200 órás hatha jógaoktató tanfolyamon Sopronban.

2 éve készülök erre a tanfolyamra, a legtöbb inspirációt a saját jó és néha nem annyira jó tapasztalataim adták. Elnézve az átlag oktatóképzéseket, sokszor megsajnáltam az azokra jelentkezőket, hiszen elég sok tanfolyam úgy tűnik, mint ahol a darabszám és a befizetett összeg a fő motiváció, majd minél kevesebb idő alatt már ki is szórják a 20-30 fős csoportban 6-7 hétvége alatt kiképzett oktatókat. A tanítványok érdekében nagyon erős bennem a motiváció, hogy ezt bizony lehetne máshogy is csinálni. Nem elsumákolva a 200 órás képzést úgy, hogy abból fele idő az oktatás, a többi meg máshol hospitálás, otthoni könyvolvasás és saját gyakorlás. Ezért is döntöttem el, hogy ha egyszer oktatóképzést tartok, akkor csakis olyat, ahol a tanítványnak lesz ideje fizikailag, mentálisan és érzelmileg is fejlődni. Az általam összeállított képzés 12 hétvégés, 6 hónapos lesz, plusz egyes tantárgyakat (filozófia, jógatörténet, anatómiai ismeretek) a személyes oktatás mellett videós formában is megkapnak a résztvevők.

Már az első hétvégén mindenki kikerül az oktatói szőnyegre, és folyamatosan lesznek oktatói gyakorlatok párban és csoportban végig a 6 hónap alatt. Szintén egyedi dolog lesz egy olyan plusz, amit eddig nagy hiányosságként tapasztaltam a saját tanulmányaim során. A leendő oktatók mindig egymáson gyakorolnak, egy olyan valakin, aki amúgy is szépen jógázik, erős, hajlékony, általában sérülése sincs, ezért amikor kikerülnek a valós életbe, meglepődve tapasztalják, hogy az átlag jógázó nem ilyen, és hirtelen nem tudnak mit kezdeni velük. A mi tanfolyamunkon alkalmanként önkéntes kezdőket is be fogunk vonni, hogy valós tapasztalatot szerezhessen mindenki, minél inkább felkészüljön sok módosítási lehetőséggel, opcióval, hogy az óráján majd senki se érezze kevesebbnek és kívülállónak magát.

Szintén bevett szokás, hogy a 200 órásnak meghirdetett tanfolyamokon általában 20 jógaóra (tehát 30 tényleges óra) kötelező hospitálást írnak elő, amiért szinte mindenhol pluszban kell még fizetni, vagy a közelben lévő jógaoktatónál kénytelenek az emberek letölteni, pedig elvileg egy 200 órás képzésért fizet az ember, és bele is van számolva ez az időmennyiség a tanfolyamokba. Ezt szintén teljesen formabontó módon tervezem, hogy neked ne kelljen még erre külön költened se időt se pénzt. Nincs kötelező hospitálás másnál.

A tanfolyam kis csoportos lesz, hogy a kellő figyelmet és támogatást tudjam biztosítani. Minden jelentkezőt először elhívok személyesen vagy Zoomon egy 20-30 perces beszélgetésre, hogy mindketten lássuk tudunk-e kapcsolódni, hasonló-e a hozzáállásunk a jógához, szeretnénk-e együtt dolgozni. Ha közösen úgy döntünk, hogy igen, akkor ezután tudod a helyedet lefoglalni a tanfolyamon.

Ahogy az óráimon, workshopokon, jógatáborokban és tanfolyamokon megszokhattad, számíthatsz rá, hogy egy jól szervezett, lényegre törő, összeszedett és szívvel-lélekkel készült tanfolyamot fogok neked hozni.

Képzés helyszíne: Free Spirit Studio, Sopron

Egy jó jógatanfolyam nem csupán a jógáról szól, hanem életre szóló ismeretségeket, barátságokat is köthetsz hozzád hasonló emberekkel. Ha hívást érzel, hogy az eddig hobbiként gyakorolt jóga tudományát másoknak is átadd, akkor vedd fel velem még ma a kapcsolatot, és átküldöm neked a részletes képzési tájékoztatót. Az emberi értékek, a helyes hozzáállás, a szolgálatra való készség fontosabb, mint hogy hány kartámaszos gyakorlatot tudsz elvégezni. Ha te is így érzed, akkor jó helyen jársz.

Kattints ide és rögzítsd az érdeklődésedet egyszerűen egy perc alatt,
vagy keress bátran e-mailben vagy telefonon:

erika@erikajoga.hu
0036-30/7931-457

Rövid bemutatkozásom: Wollaston Erika vagyok, közel 2 évtizede gyakorlom a jógát és 5 éve főállásban jógaoktatóként dolgozok. Több ezer csoportos órát, számos workshopot, tanfolyamot, jógatábort, jóganapot tartottam. Az oktatóképzéseimet itthon (Bálint János), Londonban (Jason Crandell) és online workshopok, rövid tanfolyamok keretében amerikai jógaoktatóknál végeztem, ami nagyban befolyásolja a stílusomat. A Yoga Alliance besorolása szerint az EYT-500 oktatói kategóriába, tehát a tapasztalt vezető jógatanár besorolásba tartozok, amivel már jógaoktatókat is képezhetek. A tanításomra jellemző a támogató hozzáállás, a dogmák kerülése, a kritikus gondolkodás és a kíváncsi rácsodálkozás, hogy lehetne-e ezt máshogy, jobban is csinálni? A jógát én is folyamatosan tanulom, hiszen nem csak a gyakorlás, hanem maga a tanulás is egy életünk végéig szóló folyamat.

A teljes bemutatkozásomat itt találod.

Örülök, ha kedvet kaptál és velem jössz erre a csodálatos utazásra. Ha kérdésed van, keress bátran. Ne felejtsd el elkérni a részletes tájékoztatót.

Wollaston Erika
0036/30-7931-457
erika@erikajoga.hu