Légy víz, barátom! csomag

"Be water, my friend!" - Bruce Lee 

Bruce Lee híres mondata ihlette ezt a gyakorlást, mert nagyon időszerű ez a téma. Miről is szól? 

"Ürítsd ki az elmédet! Légy formátlan, szabálytalan, mint a víz! Ha a vizet beletöltöd egy pohárba, a pohár formáját veszi fel. Ha üvegbe, az üveg formáját veszi fel. Egy teáscsészébe töltve, teáscsészévé változik. A víz képes áramlani és rombolni. Légy víz, barátom!"

A pszichológia rezilienciának hívja ezt a képességet. 

"A reziliencia általános értelemben rugalmas ellenállási képesség, azaz valamely rendszernek – legyen az egy egyén, egy szervezet, egy ökoszisztéma vagy éppen egy anyagfajta – azon reaktív képessége, hogy erőteljes, meg-megújuló, vagy akár sokkszerű külső hatásokhoz sikeresen adaptálódjék. A reziliencia a pszichológiában lényegében azt a tulajdonságot vagy helyesebben képességet jelöli, hogy az ember gyorsan vissza tudja nyerni eredeti, jó állapotát testi-lelki szenvedés, illetve nehéz élethelyzetek átélése után." - forrás: Wikipédia

A jógagyakorlás célja, hogy a mozdulatokkal erősítsük az alkalmazkodás, a meg-megújulás képességét, felfedezzük, hogy hol van ellenállás a testben, hol van ellenállás az elmében. Felfedezzük azt is, hogy mennyire vagyunk képesek alkalmazkodni vízként a külső formához. Ha a testünk egy jógapózban van, a belső tér és az elme képes-e ehhez a külső formához alkalmazkodni, vagy ha szükséges, mer-e változtatni a külső formán. 

A csomag egy 45 perces tematikus flow jógagyakorlást tartalmaz, ami erre a témára van felépítve. A videóra az egy hónap alatt korlátlan mennyiségben tudsz gyakorolni. 

Jó gyakorlást kívánok neked! És szép felismeréseket. 

Erika

Nehézség
Újrakezdő
Időtartam
46 perc
1 havi hozzáférés
3 500Ft
Megvásárlom

Légy víz, barátom!

46:17
Légy víz, barátom! Légy víz, barátom! Légy víz, barátom!

Áramolj, töltődj fel! Engedd el a külső zajokat és merülj el önmagadban. Ez a kreatív gyakorlás garantáltan feltölt és kikapcsol.