Kezdő jógatanfolyam (online és személyes) csomag

Régóta szemezel a jógával, de félsz egy meglévő csoportba elmenni kezdőként? Szeretnéd megérteni és biztosan gyakorolni az alap jógapózokat? Szeretnél egy tapasztalt oktató támogatásával elindulni a jógás utadon?

A jóga végcélja nem változott az elmúlt évszázadokban, továbbra is a belső csendesség, az egység, a felszabadulás, megelégedettség, harmónia megtalálása az, ami felé haladunk, azonban az oda vezető utak alkalmazkodnak a korokhoz, a kor emberéhez. A mai világban a valós, igazi énünkhöz úgy tudunk eljutni, hogy először felszabadítjuk a testünket a feszültségek, kötöttségek alól és felkészítjük arra, hogy stabil legyen, és ezután elkezdhessünk az elmével is mélyebben dolgozni. A jóga tanításának módszere is folyamatosan alakul, idomul az igényekhez. Az elmúlt évek alatt sok kezdő tanfolyamot tartottam már, ez a mostani igazán különleges lesz, mert a weboldalamon lévő technikai lehetőségeinket kihasználva a négy hét alatt nem csak személyesen fogunk találkozni, hanem a saját időbeosztásod szerint otthon is tudsz gyakorolni a tanfolyamhoz készített online videókra és hanganyagokra.

A korábbi személyes tanfolyamaimon tapasztaltam, hogy nagyon jó, hogy hetente egyszer együtt gyakorlunk, de még jobb eredményt lehetne elérni, ha a jógázók otthon is gyakorolnának. Ez viszont nagyon nehéz az elején oktató nélkül, ezért döntöttem el, hogy készítek online videókat is, hogy így virtuálisan ott lehessek, vezethesselek és az otthonod kényelméből is tudj gyakorolni naponta 15-20 percet.


Ezt a 4 hetes tanfolyamot úgy állítottam össze, hogy teljesen kezdő jógázók és újrakezdők számára is könnyen emészthető legyen, de a már egy-két éve jógázók is találjanak új, hasznos információkat maguknak. Cél a személyes fejlődés, egy boldogabb, harmonikusabb élet felé vezető úton való elindulás.

Hogyan épül fel ez a különleges tanfolyam?

Szeptember 10-től kezdve négy csütörtöki napon fogunk személyesen találkozni a soproni Free Spirit Studioban másfél-másfél órára. Azonban ne egy megszokott jógaórára számíts, mindig lesz elméleti rész, ászana doktor, ahol megtanuljuk az alap ászanák helyes, gyakorlóra szabott, ha kell módosított verzióját. Megtanuljuk az alap légzőgyakorlatok helyes kivitelezését. Az alap ászanákat, technikákat és összefüggéseket fogom neked megtanítani, amikre magabiztosan és biztonságosan tudsz majd építeni, ahogy haladsz majd tovább a jóga útján. Ezután biztos alapokkal tudsz majd csoportos jógaórákon résztvenni vagy egyedül gyakorolni online.

Ezekre a témákra számíthatsz a tanfolyam alatt:

 • Álló, ülő, fekvő, térdelő, csípőnyitó, mellkasnyitó jógapózok és ezek helyes kivitelezése a mai, modern emberre szabva. Igen, a jógapózt szabjuk rád és nem téged erőszakolunk bele olyan testhelyzetbe, ami lehet, hogy a te testednek nem előnyös. Nagyon sokféle testi állapotra (veleszületett, korábbi sérülésből származó fizikai állapotok) tudok neked különböző verziókat mutatni egyes jógapózokból, hogy te is minél inkább teljes értékűen gyakorolhass és fejlődhess. Mindig van másik verzió. Nem fogom azt mondani neked, hogy te addig ülj és lazíts.
 • Hátrahajlító, csavaró, kezdő fordított testhelyzetek (pl. Ardha Sarvangasana - fél-vállállás - gyertyapóz kezdő verziója, vagy ennek előkészítő gyakorlata)
 • Egyensúlyi gyakorlatok és ezek rávezető gyakorlatai
 • Alaplégzések, stresszoldó légzéstechnikák
 • Különböző kezdő relaxációs technikák, kezdő meditáció
 • Ízelítő és bevezető a jóga filozófiai hátterébe érthetően, röviden, az órán alkalmazva, amikor gyakorlat közben tanulhatod meg ezeket a tradicionális útmutatásokat (pl. nem ártás, figyelem irányítása)
 • Rövid anatómiai áttekintés, hogy megértsd mit miért csinálunk

A tanfolyamhoz kapsz egy letölthető e-bookot, ami alapján otthon is tudsz gyakorolni, tovább olvasni egyes témákban. Ezt innen a csomagból tudod majd letölteni. 

  

A személyes találkozókon mindig lesz lehetőséged kérdezni, megbeszélni azt, amivel esetleg otthon elakadtál. A célom, hogy magabiztos alaptudást szerezz, a 4 hét után (vagy már alatt) bátran csatlakozz bármelyik órarendi jógaórához, és otthon is elkezdj rendszeresen gyakorolni. A tanfolyam alatt az érthető, emészthető alapokra, összefüggésekre fogunk koncentrálni, amik abban is segítenek, hogy a hétköznapokban tudatosabban tudj mozogni (ülni, járni, feküdni, és a rossz mozgásmintákból eredő problémákat megelőzd, vagy elkezdj változtatni rajtuk). Semmilyen felesleges dolgot nem fogunk tanulni, csak olyanokat, amikre kezdőként szükséged van. Hatékonyan, céltudatosan, szervezetten fogunk haladni, hogy minél kevesebb idő alatt át tudjam neked adni a szükséges alaptudást.

Mikor ajánlom ezt a négy hetet számodra?

 • Ha régóta szeretnél jógázni, de nem tudod hogyan kezdj neki
 • Ha szeretnéd, ha egy tapasztalt és képzett jógaoktató segítsen az utad elején
 • Ha szeretnél elmélyülni a jóga alapjaiban
 • Ha egy kis támogatásra van szükséged, bizonytalannak érzed most még magadat egyedül
 • Ha úgy érzed, hogy nagyon szeretnél, de nem tudsz lazítani
 • Ha fiatal vagy idős vagy, nálam nincs se alsó, se felső korhatár
 • Ha teljesen kezdő vagy, vagy ha már 1-2 éve jógázol, de nem találtad még meg a rendszerességet
 • Ülő vagy álló munkát végzel, aminek a káros hatásait szeretnéd megelőzni vagy a már meglévőkön enyhíteni
 • Stresszes munkát végzel és nehezen tudsz kikapcsolni


Ha valamilyen sérülésed, fizikai állapotod van és emiatt nem mertél eddig elkezdeni jógázni, akkor nálam jó helyen jársz. Ha bizonytalan vagy, a jelentkezéskor írd meg nekem az állapotodat, hogy biztosra tudjam neked mondani, hogy tudok-e neked segíteni. A jógaoktatásom egyik jellemzője, hogy nálam mindig van másik opció. A jógapózt szabjuk rád, hatalmas eszköztárat gyűjtöttem össze az évek alatt, mindig tudok más lehetőséget adni, hogy te is teljesértékűen tudj gyakorolni. Nem csak egy jó verzió van nálam.

A tanfolyam nem oktatóképzés, cél a személyes fejlődés, a magabiztos elindulás a jóga útján.

Hogyan jelentkezhetsz?

Ez a tanfolyam formabontó lesz, mert a jelentkezésedet online tudod leadni, úgy, hogy megvásárolod ezt a kezdő jógatanfolyam csomagot. Ezzel létrehozod a felhasználói fiókodat is, amivel be tudsz lépni minden nap az oldalra, hogy elérd az online videókat az otthoni gyakorláshoz, valamint le tudd tölteni az e-könyvet.

Ha még nem ismerjük egymást személyesen, kérlek írj egy rövid bemutatkozást magadról, ha van, a jógás múltadról az erika@erikajoga.hu e-mail címre, hogy a személyes alkalmakat minél inkább rátok tudjam szabni, tudjam, hogy mire van szükségetek, mi hozott titeket a jóga útjára.

A tanfolyam díját itt a weboldalon az online vásárlással tudod kiegyenlíteni kényelmesen, bankkártyával. A számlát az e-mail címedre kapod.

Ennek a különleges csomagnak a díja 22.500 Ft, ami tartalmazza a:

 • 4 személyes alkalmat, ahol ha szükséges rád szabjuk a jógapózokat, javítok, melletted leszek és mindenben segítelek.
 • A jelentkezésedtől számítva 2 hónapig korlátlan mennyiségben használhatod a csomagban lévő jógavideókat, relaxációs, meditációs felvételeket. Gyakorolhatsz rájuk, ezzel megalapozva azt, hogy a jóga, a relaxáció, meditáció az életed részévé váljon. A tanfolyamhoz készül még jógavideó, ezeket folyamatosan fogom feltölteni a tanfolyam kezdéséig. Lesznek 15-20 perces gyakorlások is, hogy ha kevés az időd, akkor se maradjon el a napi jógagyakorlás. 
 • Letöltheted az e-könyvet pdf formátumban a számítógépedre. Ez tovább segít a jógás utadon. 

A személyes alkalmak miatt korlátozott létszámú jelentkezést tudok elfogadni, ha megtelt a csoport a csomagot már nem tudod megvásárolni a weboldalamon. Ha szeretnél jönni, kérlek minél előbb add le a jelentkezésedet.

Lemondási feltételek:

Mivel a tanfolyam online és személyesen lesz, így a csomag megvásárlása után nem tudok lehetőséget biztosítani a visszamondásra, a videók két hónapig a rendelkezésedre állnak, letöltheted az e-könyvet és a tanfolyam mind a négy személyes alkalmán számítok a részvételedre, hiányzás esetén nincs lehetőség a befizetett tanfolyami díj visszatérítésére. A mostani járványhelyzetre való tekintettel, ha a tanfolyam ideje alatt karanténba zárnak bennünket, akkor a hátralévő személyes alkalma(ka)t kis csoportokban Zoomon keresztül tartom meg, ahol én is látlak téged és te is engem, így lehetőségünk van a jógapózok javítására, személyes, élő beszélgetésre, segítésre. Ha ez a helyzet fordulna elő, igyekszem úgy összeállítani az élő online alkalmat, hogy minden tudást át tudjak neked adni ugyanúgy, mintha személyesen találkoztunk volna.

Személyes tanfolyami napok:

2020. szeptember 10. csütörtök 17:00-18:30

2020. szeptember 17., 24. és október 1. csütörtök 17:00-18:30

Professzionális minőségben, videókamerával, külön mikrofonnal felvett, szerkesztett vidókra gyakorolhatsz otthon a saját időbeosztásod szerint. A videók a weboldalom keresztül érhetőek el, nem szükséges Facebook csoport a részvételhez. Az online anyagokat kifejezetten a weboldalamra készítettem a legjobb tudásom szerint, nem korábbi órák rögzített felvételeit kapod. A legjobb minőségre törekedtem, hogy otthon is hatékonyan tudj tanulni. 

A személyes gyakorlások helyszíne:

Free Spirit Studio Sopron, Csengery utca 30-32. (Elzett udvar belső udvara, az Erzsébet utca felől érdemes bejönni a belső udvarba, onnan a jobb oldali külső lépcsőn fel az emeletre.)

A jógastúdió minden eszközzel felszerelt. Jógaszőnyeg, heveder, tégla, pléd, meditációs párna és minden fontos eszköz van. Át tudsz öltözni, a teremben mindenkinek jut elég személyes tér a biztonságos gyakorláshoz. Hozz kulacsot vagy innivalót magaddal.

Rólam:

Több mint 16 éve jógázok és 4 éve tanítom is ezt a csodálatos mozgásformát és életmódot. Az elmúlt években több mint ezer csoportos órarendi jógaórát, számos workshopot, tanfolyamot és jógatábort tartottam, az itt szerzett tapasztalatomból és a hosszú éves saját gyakorlásból született meg ez a tanfolyam. Az egyik kedvenc területem a kezdő jógázók segítése, biztatása és erősítése az első lépések megtételében. Az oktatásomra jellemző a mindenféle elavult, dogmatikus tanítások mellőzése és a modern kor emberére szabott, támogató és lelkesítő hozzáállás. 

A részletesebb bemutatkozásomat itt találod.

Ha bármilyen kérdésed van, üzenj bátran.

Várom a jelentkezésedet.

Wollaston Erika

vezető jógaoktató és life coach

Nehézség
Kezdő
Időtartam
4 óra 38 perc
2 havi hozzáférés
22 500 Ft
Megvásárlom

Köszöntő - alaptanfolyam

03:15
Köszöntő - alaptanfolyam Köszöntő - alaptanfolyam Köszöntő - alaptanfolyam

Köszönöm, hogy engeded, hogy támogathassalak a jógás utadon.

Bemelegités

18:09
Bemelegités Bemelegités Bemelegités

Mozgasd át a gerincedet és a főbb izületeket, hogy kilazítsd a feszültségeket a testedből, valamint felkészítsd a további mozgásra.

Az egyensúly megtalálása

20:31
Az egyensúly megtalálása Az egyensúly megtalálása Az egyensúly megtalálása

Találd meg az alap egyensúlyozó jógapózok elengedhetetlen hozzávalóit, hogy te is magabiztosan gyakorolhasd ezeket a játékos ászanákat. Engedd, hogy ezek után az életedben is helyrebillenhessen az egyensúly.

3 alappóz

13:50
3 alappóz 3 alappóz 3 alappóz

3 alappóz lépésről lépésre felépítve és gyakorolva, hogy ezekre később magabiztosan tudj építeni.

Csípő irányai

25:03
Csípő irányai Csípő irányai Csípő irányai

A csípő mozgásának az irányait és az ezekhez kapcsolódó jógapózokat nézzük át ebben a videóban.

Csavarás szabályai

12:48
Csavarás szabályai Csavarás szabályai Csavarás szabályai

Ebben a videóban átnézzük a csavarás szabályait, hogy biztonságosan és jól tudd a csavaró jógapózokat gyakorolni.

Mellkas irányai

13:41
Mellkas irányai Mellkas irányai Mellkas irányai

Milyen irányokba mozog a mellkasunk és ezekhez milyen jógapózok tartoznak? Ebben a videóban ezeknek a pózoknak a főbb szabályait nézzük át.

Harcos pózok

45:09
Harcos pózok Harcos pózok Harcos pózok

Ismerd meg az öt különböző Harcos pózt! Apránként, darabokra szedve építjük fel őket, hogy otthon, egyedül is biztonságosan és jól tudd őket gyakorolni.

Napüdvözlet lépésről lépésre

10:47
Napüdvözlet lépésről lépésre Napüdvözlet lépésről lépésre Napüdvözlet lépésről lépésre

A Félnapüdvözlet és a Napüdvözlet A verziója lépésről lépésre felépítve, hogy biztonságosan tudd ezeket egyedül is gyakorolni.

Lazító flow jóga

49:18
Lazító flow jóga Lazító flow jóga Lazító flow jóga

Lazítsd el a testedet és az elmédet ezzel a kezdő flow jellegű gyakorlással. A leghatékonyabb csipőt és mellkast lazító jógapózokból állítottam össze ezt az órát.

Kezdő vinyasa flow jóga - csípő 360

35:31
Kezdő vinyasa flow jóga - csípő 360 Kezdő vinyasa flow jóga - csípő 360 Kezdő vinyasa flow jóga - csípő 360

A vinyasa flow jógában pózokat fűzünk össze egy sorozattá, így a nyüzsgő elmét is könnyen le tudjuk kötni, mert mindig van tennivalója a testnek. Közben a légzésen és a testérzeteken tartott figyelem segíti az elmédet lecsendesíteni.

Feszités-lazítás relaxáció

11:49
Feszités-lazítás relaxáció Feszités-lazítás relaxáció Feszités-lazítás relaxáció

Lazíts el minden egyes testrészt ezzel a kezdő meditációs technikával, majd utána engedd, hogy az elméd is ellazulhasson és tényleg kipihenhesd magadat.

Lazíts! Vezetett relaxáció

10:04
Lazíts! Vezetett relaxáció Lazíts! Vezetett relaxáció Lazíts! Vezetett relaxáció

Engedd el a nap során felgyülemlett fizikai és lelki feszültségeket ezzel a vezetett relaxációs gyakorlattal. Lazíts!

Kezdő mindfulness meditáció

08:08
Kezdő mindfulness meditáció Kezdő mindfulness meditáció Kezdő mindfulness meditáció

Kezdd a napodat tudatos jelenléttel, fókuszáltan, összeszedetten! Gyakorolj rendszeresen, légy tudatában annak, hogy mi történik körülötted és benned.