Derékfájás enyhítése jógával - teljesen kezdőknek csomag

A sok munkától kikészül a derekad? Már nem csak a nap végén, de közben is fáj? Átérzem a fájdalmadat, mert én is éltem így. Nekem ezek a jógagyakorlatok hoztak enyhülést, amit most összegyűjtöttem ebben a videóban neked.

Az én derékfájós időszakom 2013-ban volt. Nagyon stresszes munkám volt, sokat álltam és hajoltam előre. Először csak este fájt a derekam, majd már napközben is. Néha már visítani tudtam volna a fájdalomtól. Ebben az időben csak online tudtam jógázni, és alig volt egy-két elérhető videó. Így elkezdtem kitapasztalni, hogy mi jó a testemnek. Minden este jógáztam, mert már csak az adott enyhülést a nap végén. 

Mi segített sokat? 

- Ezek a jógagyakorlatok - amiket most már tapasztalt jógaoktatóként finomítottam tovább

- A magamra szánt idő

- A jógával megszerzett testtudat, amivel ráismertem, hogy rossz volt a testtartásom napközben

- A stressz levezetése az esti jógával


A derékfájásról

Az elmúlt években több ezer jógaórát és nagyon sok kezdő jógatanfolyamot tartottam, ahol nagyon sok féle gyakorlóval találkoztam. A derékfájások is különbözőek és nagyon komplexek, nincs egy általános recept, de a videóban összegyűjtött jógagyakorlatokat a csoportos óráimon a jógázók 99%-a el tudja végezni. Mind gerincbarát, semmilyen bonyolult mozdulat nem került a gyakorlatok közé. Kérlek figyeld magadat közben. Általános jó tanács, hogy ha az a megérzésed, hogy neked valami nem esik jól, akkor ne menj annyira el a határodig, vagy módosíts azon a gyakorlaton. Ha kétséged van, keress bátran e-mailben. Távgyógyítani nem tudok, diagnosztizálni szintén nem, de abban nagy tapasztalattal tudok neked segíteni, hogy az állapotoddal hogyan tudsz jógázni, módosítani egyes jógagyakorlatokat. Általánosságban mondom, hogy a karbantartott gerincsérv nem akadálya a jógának, ezek a gyakorlatok kifejezetten hasznosak lehetnek. Ha kétséged van, kérd ki az orvosod, gyógytornászod véleményét is. 

A videóról

A videót úgy instruálom és olyan gyakorlatokból tettem össze, hogy az is követni tudja, aki életében nem jógázott. Nincs semmilyen jógás szakszó és bonyolult mozdulat benne. De elárulok egy titkot. Én a mai napig végzem ezeket a gyakorlatokat, és 9 éve nem fájt a derekam. A gyakorlatsort elvégezheted egyben is (43 perc), de akár két részletre is bonthatod. Egyik nap az első 20 percet, majd máskor a 20-43 percig terjedő szakaszt. A végére egy kis relaxációt is tettem neked, hiszen úgy gondolom, hogy magában már a minőségi pihenés, befelé figyelés is sokat fog segíteni. 


Technikai dolgok

A videótár teljesen automata. Hozz létre egy felhasználói fiókot, vásárold meg a csomagot és már gyakorolhatsz is. A videót egy hónapig eléred, ezután lejár az előfizetés, automatikusan nem hosszabbodik meg, nem kerül a számládról levonásra, kártyaadatokat nem tárol a rendszer. Ha úgy érzed, akkor újra meg tudod majd váltani a csomagot. 

A csomagot szándékosan nagyon kedvező áron teszem elérhetővé, hogy minél több embernek segíthessenek ezek a gyakorlatok. Egy csoportos jógaóra áráért egy egész hónapon keresztül jógázhatsz otthon és élvezheted a lazítást. 

Jó gyakorlást kívánok neked! 

Örülök, hogy együtt jógázunk az online térben. 

Wollaston Erika

jógaoktató, jógaoktatóképző tanár (ERYT-500)

erika@erikajoga.hu

Nehézség
Kezdő
Időtartam
46 perc
1 havi hozzáférés
2 500Ft
Megvásárlom

Jóga derékfájás enyhítésére - köszöntő

03:07
Jóga derékfájás enyhítésére - köszöntő Jóga derékfájás enyhítésére - köszöntő Jóga derékfájás enyhítésére - köszöntő

Szeretettel köszöntelek. Örülök, hogy itt vagy. Nem lesz szükséged semmilyen különleges jógaeszközre. Ha nincsen matracod, akár a szőnyegen, vagy egy pléden is jógázhatsz.

Derékfájás enyhítése jógával

43:27
Derékfájás enyhítése jógával Derékfájás enyhítése jógával Derékfájás enyhítése jógával

Tapasztalt és gyakorlott jógaoktatóként válogattam össze a derékfájás enyhítésére számomra legjobban bevált gyakorlatokat.