Milyen volt az első online jógatábor?

Milyen volt az első online jógatábor?

Hogyan indultunk el együtt a szívünk igazi vágya felé a jóga és egy nagyszerű coaching gyakorlat segítségével?

Egy csodálatos csapattal lezajlott az első 3 napos online jógatábor. Hogyan lehet online egy ilyet tartani, kérdezheted? A vírus megjelenése előtt sok mindenre azt gondoltuk, hogy lehetetlen, de kellett egy szabad szemmel nem is látható dolog ahhoz, hogy átgondoljunk sok mindent magunkban az életünkről, dolgainkról és kitaláljuk, hogy hogyan mehet tovább így is az életünk.

A legnagyobb lecke most talán az, hogy hogy ne ragadjunk bele a negativitásba és ebben a feszültséggel, fájdalommal teli időszakban is igyekezzünk megtalálni, hogy mi az, amit mi tehetünk azért, hogy boldogabbak legyünk már ma. Boldogság? Elég tág és kicsit elcsépelt fogalom tud lenni. Éppen ezért, a hölgyek a táborban nem is a boldogságot fogalmazták meg, mint szívük vágyát, hanem sokkal jobb, sokkal inkább rájuk illő szavakat találtak meg. És nem hasraütésszerűen, hanem egy több oldalas szórakoztató feladatsor segítségével. 

   

Hiszem, hogy a jógát még jobbá tehetjük, ha valamilyen olyan területet is beleengedünk, ami számunkra lelkesítő, bevált és ezáltal többet adhatunk a jógatanítványoknak. Így született meg nálam a jóga és coaching összeengedése, mert egyik a másikat még jobbá teszi.

Ebben a táborban egy számomra nagyon kedves témával, a célkitűzéssel foglalkoztunk, amihez a szívünk vágyát kutattuk ki először, azt, hogy hogyan szeretnénk érezni magunkat. Szétboncolgattuk a szavakat, jól megrágtuk őket és mindenki saját magának úgy fogalmazta meg őket, hogy annak már a gondolatától is egyből jobban érezze magát. És ezekre az érzésekre hoztunk létre célokat hagyományos coaching és jógatechnikák ötvözésével. Annyiban különbözik ez a módszer a hagyományos - legtöbbször két hét után feladott január elsejei célkitűzéstől- hogy ebben a fordított sorrendes célmegfogalmazásban nem akkor fogom jól érezni magamat, ha elértem a célomat, hanem már az oda vezető úton is. 

A saját tapasztalatom, hogy a saját szavaimat figyelembevéve és használva nap mint nap, még a mostani elkeserítő helyzetben is jól érzem magamat. Miért működik ez? Mert dönthetek úgy, hogy sírok itthon egész nap, hogy miért kellett a jógastúdiót bezárnom, vagy dönthetek úgy is, hogy megnézem melyik életterületemen találom addig meg a lelkesedést, vidámságot, kreativitást, szabadságot és szenvedélyt, és ezekkel foglalkozok. És hogy ez a fajta szemlélet milyen csodákat hozott el az életemben? Erről hamarosan írok egy újabb blogbejegyzésben nektek. 


Külön öröm volt számomra ebben a jógatáborban, hogy reggel élő, közös meditációval tudtuk kezdeni a napot. Azzal a technikával, amit én is alkalmazok minden egyes reggel és abban segít, hogy nyugalomban, kiegyensúlyozottan, összeszedetten induljon a napom. Ezután a nap folyamán mindenki önállóan, a saját időbeosztása szerint gyakorolt az aznapi jógavideóra, amit előre felvettem, hogy jó hang-és képminőségben tudják a jóginik nézni, majd mindenki elvégezte nyugalomban, egyedül a napi coaching feladatot az írásos anyag alapján. Majd este ismét élőben, bensőséges beszélgetés keretében átbeszéltük az aznapi témát, továbbvittük a coaching feladatot és talán ami a legfontosabb, őszinte figyelemmel meghallgattuk egymást. Az egyik legszívhezszólóbb mondat volt számomra az, amit az egyik kedves résztvevő mondott, hogy ez számára olyan örömet jelent, hogy "idegenek" ők meghallgatják. Már csak ezért is érdemes volt megtartani ezt a tábort. 

Köszönöm szépen minden kedves résztvevőnek a bizalmat, hogy "eljött" és együtt lehettünk ebben a szeretetteljes térben három napot. Ha lemaradtál erről az eseményről, de szeretnéd te is megtudni, hogy mi a szíved vágya, melyik életterületen hogyan tudod azt elérni és hogyan tudsz már most boldogabb lenni, akkor ajánlom a weboldalamon elérhető "Szívem igazi vágyai és céljai" programot, amit az otthonod kényelméből a saját időbeosztásod szerint elvégezhetsz. Ha pedig személyes, a közvetlen támogatásommal szeretnél a hogyan továbbon, a boldogabb, harmonikusabb jövőn dolgozni, akkor válaszd az 5 alkalmas online coaching folyamatot, ami igazi nagy fordulatot és szép felismeréseket hozhat az életedbe. Mindkét program igazi ajándék lehet az életedben, egy olyan befektetés, ami sokszorosan megtérül, ha jól használod. 


Sok szeretettel:


Erika