Gyermekjóga oktatóképzés Sopronban

Gyermekjóga oktatóképzés Sopronban

Nagy örömmel osztom meg veletek, hogy a hazai gyermekjóga kimagasló alakja, Csíki Mariann elfogadta a meghívásomat és Sopronban tart nekünk gyermekjóga oktatói képzést ezen a nyáron.

Jóga móka rendszer alapképzése: pszichomotoros fejlesztés gyermekjógával

Pedagógus Akkreditált 80 órás képzés

(Nyilvántartási szám: A/10068/2021)

Felnőttképzési Nyilvántartási szám: B/2021/001000

Jóga Móka rendszer alapképzése: pszichomotoros fejlesztés gyermekjógával 142/10/2021


A gyermekjóga-oktatói tanfolyamon sok szeretettel várunk jógaoktatókat, pedagógusokat és érdeklődő szülőket, valamint mindenkit, aki a belső gyermekének szeretne adni egy nyári mókát, játékosságot és örömöt. 

Mit tanulsz meg a képzésen?
 • Jóga alapok a Jámák és Nijámák tükrében, kimondottan a nevelésre formálva
 • A gyermek, aki ösztönösen megéli az érzelmeit, a testi változásait, Őt igazán érezzük-e? Érzékenyítés, életkori sajátosságot tekintve, ok-okozati összefüggésben.
 • Jóga & gyermek: gyermekjóga amely az egyik legcsodálatosabb eszköz a kezünkben. Relaxációs technikák, szorongás oldása, meditáció előkészítés, csoportosított jóga gyakorlatok, jóga sorozatok.
 • “Élményjóga” jóga móka módra
 • Mozgásfejlesztés alapjai
 • Mentálhigiénié fontossága: minőségi idő, minőségi kapcsolódás, az egység megtapasztalása egy közösség erejében csoport szinten, érzelmi életünk segítő pillérei.
 • Gyermek anatómia alapjai, gerincprevenció
 • Hogyan jógázz szülőként a gyermekeddel
 • Hogyan jógázz jógaoktatóként egy gyermekcsoporttal
 • Hogyan jógázz pedagógusként a saját nevelési, tanítási évedben, akár tanórán belül, akár a tornaóra keretein belül. Éves didaktikai terv felépítése, óratervek írása.
 • Hogyan játsszunk jól a gyermekkel akár egyéniben, akár csoportosan.


Az alap modulon rész tudsz venni, ha

 • pedagógus vagy
 • új vagy a jóga terén
 • már régóta gyakorlod a jógát
 • szülő vagy,
 • egyszerűen csak érdekel ez a csodálatos világ


Itt megtanulhatod, hogy hogyan lehet a gyermekjógát beépíteni a mindennapi életbe, legyen az akár a családi élet, akár egy ovis vagy iskolás napirend. Az alap modul 4 éves kortól 12 éves korig ad alap tudást, majd erre épül az összes többi modul, továbbá külön, tovább mélyítve a tudást, akár az ovis, akár a sulis korosztályt. Relaxáció, légzőgyakorlatok, szorongásoldás, jógaászanák, mozgásfejlesztés, gerincprevenció, mentálhigiéné, érzelmi intelligencia fejlesztés, szankalparendszer, meditáció előkészítés alapjait gyakoroljuk be együtt. Éves tematikát, módszertant alapozunk életkornak megfelelően, megalapozva a következő modulokban a tudatos specializációt.

A képzés hibrid oktatásban zajlik, ami azt jelenti, hogy 4 nap személyes Sopronban, két nap online és 1 vizsganap online. 

Az alapképzést egy csodálatos modul rendszer fog körbe, szimbólikusan a lótuszvirág szirmaiban olvashatod a további modulokat, ahol külön- külön területekre specializálódva lehet tovább fejlődni, mélyíteni az adott tudást.

Az alapképzés, – amely a lótuszvirág középpontja -, egy 80 órás pedagógus akkreditált képzés, amely alaptudást ad Neked a gyermekjóga oktatásról. Ahhoz, hogy a további modulokat el tudd végezni, szükséges ezen alap modul elvégzése, ugyanis itt olyan alapokat sajátítasz el, amelyre építkezünk a következő speciális képzéseken. Ez alól a szabály alól két modul kivétel: a babajóga modul és az Anyai szív jógája modul, viszont ha ezzel a két tanfolyammal kezdesz, akkor a másodiknak kell lennie az alap modulnak, hogy tovább mehess bármelyik másik modulra a rendszeren belül.

A képzés oktatási eszközei:

Gyermekjóga (2007) – már kereskedelmi forgalomban nem kapható könyv, viszont ingyenesen biztosítja Csíki Mariann, mint szerző a könyv tartalmát hallgatóinak.

Jóga a boldog gyermekkorért című könyv (2016.) – vásárold meg előre, vagy a tanfolyam első napján tudsz vásárolni Marianntól

Jóga fája című könyv (B.K.S.Iyengar – 2009) kérjük kezdésig szerezd be

A tanfolyam jegyzetét az első napon tudod átvenni, amely szintén ingyenes.

Lehetőséged lesz a jóga kártyák személyes megvételére a tanfolyami szünetekben.

Hozz magaddal a képzésre:

– kényelmes váltóruhát

– jegyzetfüzetet, íróeszközt

– megfelelő mennyiségű folyadékot és ételt

Helyszín: 

Free Spirit Studio, Sopron, Csengery utca 30-32. (volt Elzett udvar)

A jógastúdió minden eszközzel felszerelt, jógás dolgokat nem kell hoznod magaddal. A tágas öltözőben kényelmesen át tudsz öltözni. A közelben rengeteg parkolóhely van, de a stúdió vonattal és tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető. Közvetlenül a soproni vasútállomás mellett vagyunk.

Kávét és teát tudsz főzni, valamint mikróban van lehetőség melegíteni. 


Időpontok: 

 • 2022.június 25-26. online (ajánlott a jelenlét, de ha nem tudsz ott lenni, felvételről visszanézheted a személyes alkalom előtt)
 • 2022.július 1-4. Sopronban személyesen 
 • 2022.szeptember 18. vizsganap online


Jelentkezés a képzésre:

Jelentkezni a soproni képzés szervezőjénél, Wollaston Erikánal lehet. Kérjük töltsd ki ezt a formanyomtatványt. 

A képzés teljes ára 130.000 Ft

A jelentkezésedet 30% előleg (39.000Ft) befizetésével véglegesítheted. Erről e-számlát állítunk ki, amit kérünk 5 napon belül utalj át, hogy a helyedet le tudjuk foglalni. 

A fennmaradó összeg (70%-91.000Ft) a képzés első napján fizetendő. 

Ha egyéb információra lenne szükséged, kérlek írj nekem: erika@erikajoga.hu

A képzést minimum 10 fő jelentkezése esetén tartjuk meg. 

Lemondási feltételek: a képzés minden napján számítunk a jelentkezésedre. Hiányzás esetén nincs lehetőség az előleg és a befizetett tandíj visszatérítésére. 


A képzés vezetőjéről, Csíki Mariannról:


Több mint tizenöt éve vezetek gyermekjóga-oktatói képzéseket, tanfolyamokat, workshopokat. Dolgoztam kis létszámú speciális intézményekben, nagy létszámú önkormányzati óvodákban, iskolákban és magánintézményekben, jógastúdiókban. Jelenleg is rendszeresen tanítok és jómagam is rendszeresen tanulok – az első gyermekjóga órámat 1996-ban tartottam. A gyermekcsoportokban szerzett több mint 25 éves tanítási tapasztalásom, ebben az alapképzésben vált olyan esszenciális tudássá, amelyet szívesen adok tovább tanítványaimnak.

Csíki Mariann vagyok, a képzés vezetője, mentálhigiénés segítő szakember, óvodapedagógus, mozgásfejlesztő és számtalan jóga irányzat képviselője. Nincs olyan év, hogy ne tanulnék valami újat, amely az eddigi tapasztalásaimat még jobban segíthetik olyan formában, hogy mi jó a gyerekeknek, a családoknak. Jóga Móka Rendszerem is a folyamatos fejlődés áramlását képviseli, alázattal és tisztelettel. Két könyvem jelent eddig meg: 2007-ben a Gyermekjóga című könyv, 2016-ban a Jóga a boldog gyermekkorért.


Vélemények a képzésről végzett oktatóktól:

”Amikor elvégeztem Csíki Mariannál a gyermekjóga-oktatói képzést, úgy éreztem, hogy egy olyan eszközt kaptam a kezembe, amely segítségével jobban megértem a gyermekek tanulási, figyelmi, magatartási nehézségeit. Azóta könnyebben észreveszem, ha nagyobb a baj, és tudom mikor érdemes egy-egy kis tanítványommal szakemberhez fordulni.

Naponta használom a tanfolyamon szerzett tudást. Sok magatartási problémás, bizonytalan, félős,koncentrációs zavarral küzdő, verekedésre hajlamos, esetleg túl jó, vagy éppen csak fáradt gyermeknél segít egy kis masszázs, simogatás, néhány bukfenc vagy pörgés, egy taktilis pályán való séta és jógás egyensúlygyakorlat. Minden órámon megjelenik a mozgás, az érintés, vagyis a taktilis, a proprioceptív és a vesztibuláris rendszer ingerlése. A gyerekek és én is nagyon szeretjük ezeket a perceket. Ők azt hiszik csak játék, én pedig tudom, hogy minden ilyen gyakorlat kincs, a pedagógus kezében.” – Rektor Orsolya tanár, intézményvezető

Egy csodás módszer a Jógamóka

”Csíki Mariann remek mester, tudatosan, mégis élményszerűen tanít. A képzés alatt egyfajta önismereti tréningen is részt veszel, ahol csak jönnek az érzelmek és visznek magukkal, majd a végén megérkezel.

Óvodapedagógusi pályám eddigi legjobb továbbképzése volt, amelyen az elmélet mellett olyan magabiztos gyakorlati tudást szerezhettem, amit napi rendszerességgel használok az óvodában. A legkiválóbb érzelmi intelligencia fejlesztés, mozgásfejlesztéssel egybekötve.

Igen! Hasznos és használ! Nem egy újabb kitöltendő lapocska a gyermekről, amin nyomon követed őket, mégis pontosan látod foglalkozásról foglalkozásra az egyénileg és csoportosan is elért fejlődést.100% hogy az a kisgyerek aki eddig a mesélést nem követte figyelemmel, most részt vesz és mesét vagy akár egy teljes témakört feldolgoz a jógamóka módszerével. IMÁDOM! MINDEN ÓVODÁBAN JELEN KÉNE LENNIE!” – Nagy Katalin óvodapedagógus


Téged is várunk szeretettel: 


Csíki Mariann - a tanfolyam vezetője és tanára

Wollaston Erika - a tanfolyam szervezője