Az elférfiasodásból vissza a nőiességbe

Az elférfiasodásból vissza a nőiességbe

Lehet, hogy túl sok lett benned a férfi energia és te vezeted a családot, a céget? Igazi nőként így hogyan tudsz helytállni? Van erre még energiád? Vagy már a kikészülés szélén állsz?

Honnan tudod, hogy túl sok lett benned a férfi energia? Hiába veszel fel szoknyát és sminkeled ki magadat, attól még lehet, hogy a férfi energia dominál benned, ami hosszútávon se neked, se a környezetednek nem jó.

De hogy juthattál el ide? Olyan munkakörbe kerültél, ahol férfiak között kell helytállnod? Vagy a családban te lettél a főnök, a menedzser, aki mindent irányít és felügyel? Ilyen helyzetben könnyű az évek alatt elférfiasodni és elveszíteni a benned lévő igazi nőt. Semmi baj, a lényeg, hogy a felismerés és a tenni akarás megjelenjen. Ez mindig a legnehezebb lépés. 

Nézzük, mi a különbség a két energia között? Honnan tudod, hogy melyik dominál benned most?


Milyen elférfiasodott nőként élni? Lehet, hogy már te is tudod. Egy házban nem fér meg sokáig két domináns férfi energia, így ha a nő az erősebb, akkor vagy a férfi férfiasságának lesz vége, vagy a párkapcsolatnak. Ha egy nő reggeltől estig vadászik, hajt, küzd férfiként, a nap végén hulla fáradtan esik össze és nem tud nőként kibontakozni. 

Se a nők, se a férfiak nem erre lettek tervezve. Engedjük meg a férfiaknak, hogy újra igazi férfiak lehessenek mellettünk. Mi meg visszatérhessünk a női energiánkba. De ez nem csak úgy valósulhat meg, hogy a nők újra eltartott konyharobotok lesznek. Ehhez a bennünk lévő férfi és női energia harmóniája kell és a két fél együttműködése. A női elnyomás és a vad feminizmus között félúton lesz szerintem a jó megoldás. 

A jógában rengeteg eszköz van, ami segíthet ebben a folyamatban.

2023-ban nagy sikerrel tartottam 3 kis csoportban csütörtökönként, valamint pénteki workshop sorozatként a "Bennünk élő istennők" jógaprogramot, amiben összesen 35 nő vett részt. Hetente beszámoltak az elindult változásokról, az egyre nagyobb felszabadulásról. Ezekről nem tudok nyilvánosan beszélni, mert nagyon személyes dolgokat osztanak meg velem négyszemközt vagy a kis csoportokban. De most az a célom, hogy ez a változás még több nőben elindulhasson. Ezért ezt a programot újra elindítom 2 kis csoportban 2023. szeptemberétől. 

Miért érdemes eljönnöd?

  • Mert ebben a folyamatban felismerd és méltó helyükre teszed ezeket az energiákat magadban.
  • Mert ha megjavítod a saját életedet, az kihat a környezetedre is. A párodnak és a gyerekeknek is jobb egy igazi női mintát látni. 
  • Mert az Artemisz energiával bátorságot és céltudatosságot szerzel, de a túltolt férfi energia nélkül.
  • Mert megtanulod, hogy hogyan legyél elfogadó, befogadó, passzívabb anélkül, hogy egy 30-40 éve még jellemző, otthon lévő, eltartott szolgáló női minőségbe kellene visszacsúsznod. 
  • Mert elfogadóbb leszel más nőkkel, akik veled ellentétes minőségben erősek.
  • Mert megérted, hogy anyukád, a nővéred, húgod, lányod, sógornőd, a barátnőd, munkatársnőd, a párod exe miért úgy viselkedik, ezzel felszabadítod magadat a veszekedések, bántások és bűntudat alól.
  • Mert megérted, hogy te miért így viselkedsz nőként, barátnőként, feleségként, anyaként, keresztanyaként.
  • Mert felszabadítod magadat az anyukádtól, nagymamától örökölt régi női minták alól.
  • Mert egy elfogadó, kis létszámú női körben fejlődhetsz Sopronban, ahol senki nem fog értékelni, bírálni, kinevetni, minősíteni és rangsorolni.
  • Mert jobb lesz a tükörbe nézni.



Miért pont hozzád jöjjek? Mit tudsz nekem adni?

Szia! Ha még nem ismerjük egymást, Wollaston Erika vagyok, jógatanár, coach és szabad női lélek. A szavak helyett beszéljenek a képek arról az útról, amit megtettem a jóga, sok coaching ülés és önismereti foglalkozás segítségével.


A külső változást láthatod a képeken, ahogy a nadrágból, leggingsből, sportcipőből és férfias külsőből nőies darabokra váltottam vissza. Igen, vissza, mert a mostani énem a régi énem. Ilyen voltam huszonévesen, aztán a sok hajtásban elveszett a nő. Az elmúlt években a belső változásom a túltolt férfi energiából a női energiába való visszaérkezés. Az erőből a megengedés, a harc helyett az elfogadás, a hajtás helyett a szeretet megtalálása. Elkezdve visszaadni a férfi feladatokat a férfiaknak, és bátran visszalépni a nőiességbe. Nem félve az erős férfi energiától, merve nőnek lenni. Ebben az izgalmas utazásban tudok neked is segíteni. Felszabadult nőnek lenni, aki önmagában is egész, és ha akar, bátran mer kapcsolódni olyan férfihoz, aki méltó erre, vagy végre visszaadja a férfi erőt élete társának.

Milyen szakmai tapasztalat van mögöttem?

Az amerikai Yoga Alliance tapasztalt, vezető jógatanár akkreditációja (E-RYT500), life coach végzettség és 20 év tapasztalat az önismeretben, jógában. A tanfolyam inspirációját az amerikai pszichológusnő, Jean Sinodha Bolen: Bennünk élő istennők című könyve adta. A Karl Jung féle archetípusokat 7 görög istennőn keresztül mutatja be, ezzel megvilágítva számunkra a női működésünket. Ebben a női minőség témában egy jógatábort, egy online tanfolyamot,3 személyes tanfolyamot és egy workshop sorozatot tartottam, ahol a jóga eszközein keresztül kutatjuk fel magunkban ezeket a minőségeket. Akik ezeken a jógaprogramokon részt vettek, hasonló úton indultak el, mint én. A női felszabadulás útján.

Hogyan lehet ezt eljógázni?A kreativitás az első számú erősségem. Ha jársz hozzám jógázni, már úgy is tudod, hogy egy izgalmas és tartalmas élmény lesz, ami el fog indítani dolgokat benned. A workshopon a két egymással szembeállított istennőhöz kapcsolódó stílusú és témájú jógagyakorlással és csoportos coaching feladatokkal várlak. Ez a két ellentétes minőség a vezetett relaxációban és meditációban is meg fog jelenni. Az óra elején felvezetem az adott istennői minőségeket és kontemplatív kérdésekkel elkezdhetsz ismerkedni velük, megkeresni, hogy hol vannak ők benned. Kreatív és különleges órákra számíts, ahol a jóga és a coaching teljes eszköztárából fogok neked elemeket hozni. Mindvégig egy biztonságos, elfogadó és szeretetteljes körben gyakorolhatsz, ahol nincs értékelés és minősítés. A csoportos coaching és jóga legjavát hozom neked.

Neked való ez? A válasz igen:

  • Ha nőként szeretnéd önmagadat és a környezetedet jobban megismerni és elfogadni.
  • Ha az egész családot a hátadon húzod, mindenkit táplálsz és te magad az utolsó vagy a sorban.
  • Ha magányos vagy és szeretnéd jobban megismerni magadat, hogy ezáltal a párkeresésben is tudatosabb lehess és egy igazi férfit találj.
  • Ha túl férfias lettél, a párodat gyerekként vagy sehogy se kezeled, mert egyedül többre mész. 
  • Ha az életedben megszűnt a szenvedély és olyan jó lenne újra felébreszteni.
  • Ha csak irigykedsz, hogy a környezetedben lévő más nők milyen helyeken járnak, van idejük és jobban néznek ki, mint te.
  • Ha inkább el se mész az osztálytalálkozóra, mert nem akarod, hogy a mostani énedben lássanak.
  • Ha nulla énidőd van, és már érzed, hogy magadnak is adnod kéne valamit.
  • Ha tudod, hogy a külső szépség a belső szépség nélkül nem létezik.
  • Ha érdekel az ember működése.


Nem kell semmilyen különleges jógás tudás a részvételhez, hiszen az órán mindig adok kezdőbarát verziókat is a jógapózokból. Az önismereti feladatokhoz pedig nem kell előképzettség.


Hogyan tudsz jelentkezni?

Itt találod a tanfolyam részletes leírását.

Helyszín:

Free Spirit Studio Sopron, Aranyhegy

Minden eszközzel felszerelt, barátságos és otthonos jógastúdió, ahol teljesen ellazulhatsz. Télen padlófűtés melegít, nyári kellemes hűvösben gyakorolhatsz. Finom teával várlak. Itt teljes nyugalomra és jó társaságra találhatsz, nem kell sietni, kapkodni. Kapcsolódj ki teljesen! Legyen egy különleges alkalom a jógázás. Az esemény után soha nem kell sietni, ha maradt kérdésed, azokat meg tudjuk beszélni.

Rólam:

20 éve jógázok, és már 8. éve tanítom ezt a csodálatos mozgásformát és életmódot. Az elmúlt években több ezer csoportos órarendi jógaórát, számos workshopot, tanfolyamot, jógatábort és jógaoktatóképzést is tartottam, az itt szerzett tapasztalatomból és a hosszú éves saját gyakorlásból született meg ez a tanfolyam. A Bennünk élő istennők filozófiája rengeteget segített abban, hogy még jobban megismertem magamat és abban is, hogy tudatosan figyeljek arra, hogy ne csak az erős minőségeket erősítsem tovább, hanem engedjem, hogy mind a 7 terület megjelenhessen az életemben. Nagy rajongója vagyok ennek az elméletnek, ezért szeretném minél több nőtársamnak átadni ezt a tudást. Az egyik kedvenc területem a jógázók segítése, biztatása és erősítése az első lépések megtételében. Az oktatásomra jellemző a mindenféle elavult, dogmatikus tanítások mellőzése és a modern kor emberére szabott, támogató és lelkesítő hozzáállás. Szeretettel, támogatással foglak fogadni. A célom, hogy a bátortalan területeken is magabiztossá válj.

Még bizonytalan vagy, hogy neked való-e? Keress bátran a lenti elérhetőségek egyikén.

Várom a jelentkezésedet. Még egyszer a link a jelentkezéshez.

Wollaston Erika

akkreditált jógaoktató és oktatóképző tanár, coach, nő

06307931457

erika@erikajoga.hu

IG: @erikajoga