Áramlás és kreativitás jógatábor - élménybeszámoló

Áramlás és kreativitás jógatábor - élménybeszámoló

4 nap a kreativitás, áramlás és pihenés jegyében. Ilyen volt a nyári jógatáborunk.

Kreativitás, az egyik leghasznosabb fegyverünk a folyton változó világban. Segít, hogy újra és újra új utakat találjunk. Segít, hogy ne akadjunk meg, ha az élet begörget egy nagy sziklát az utunkba, vagy bedob egy marék csicseriborsót a gyönyörűen megépített termésmandalánkba. Aki kreatív, ő tud máshogy is tekinteni a dolgokra, a saját életére. Ez a kreativitás egyik része. 

A másik fontos ága a teremtés, a dolgok manifesztálása. Hiszen a "creativity" szóban benne is van a "create", a létrehoz, megalkot. Ez a gondolati síkból a dolgok fizikai síkra hozása, legyen az egy festmény, egy jógasorozat, egy dal, egy tánc, vagy egy vágyott dolog megteremtése a kézzel foghatóban. 

A négy napos táborunk első estéjén egy csodaszép, folyton épülő és változó termésmandalát készítettünk. Utakat építettünk kívülről befelé és belülről kifelé. Voltak egyenes, hullámzó, girbegurba és körökből álló utak. Egy-két hangya is megjelent és vígan mászkáltak a labirintusban, ezzel még élőbbé és mozgóvá téve az alkotásunkat. Egy idő után párunkban elkezdett kialakulni a ragaszkodás, hogy vigyázzunk a létrehozott alkotásra, nehogy baja essék. Pedig a termésmandalák legfontosabb eleme a nem ragaszkodás, ahogy megépítik, össze is szokták rombolni, hiszen a folyamat maga a fontos és nem a végcél. Ezért az utolsó nap mi is szétromboltuk a csodaszép építményünket. Elengedtük a ragaszkodást, utat engedtünk ezzel egy újnak, egy jobbnak, hiszen a ragaszkodás csak szenvedést szülne és nem hagyna teret a fejlődésnek, az újnak.

   

A mostani táborunknak kiemelt programja volt az akrilfestés és a hennázás. Ezek is az önismeret jegyében teltek, hiszen a folyamat közben megfigyeltük önmagunkat és a viselkedési mintáinkat, miközben persze a flow állapotába kerülve olyat alkottunk, amiről sokan nem is gondolták volna korábban, hogy bennük van. Ezzel a bent elrejtettet kihoztuk a kreativitással kívülre, a kézzel foghatóba. 

  

A kreativitás témáját az áramlás és a teremtés lebegte át. Mindenki megfogalmazta magának, hogy mire vágyik a szíve mélyén és ezt a vágyat a manifesztáció íratlan "szabályai" szerint elkezdtük szárba szökkenteni, úgy hogy a minden részletre kiterjedő ragaszkodást, kontrollt, túlzott beavatkozást elengedtük. A fizikai vinyasa flow gyakorlásokkal is ezt erősítettük magunkban. Áramlásba kerültünk, az isteni gondviselésre bíztuk magunkat, hiszen mostanában különösen olyan idők járnak, amikor a túlgondolásnak, mindent megérteni próbálásnak már se ideje, se helye nincsen. Amit tehetünk, az az, hogy áramlunk. Fogadjuk ami jön és engedjük, hogy menjen az, ami már idejét múlt, aminek már nincsen helye. 

A négy nap alatt felvérteztük magunkat ezekkel a tapasztalásokkal. Lelassultunk, belesimultunk a körülöttünk lévő világba, hogy az elemeinket feltöltve haladhassunk tovább a számunkra kijelölt úton. Egy élmény volt ismét együtt lenni hasonló gondolkodású és életszakaszban lévő nőtársakkal. Hálásan köszönöm mindenkinek a bizalmat és a visszaáramló szeretetet, nyitottságot. Ősszel találkozunk a jógastúdióban vagy az online térben


Szeretettel: 

Erika