4 hét tudatos jelenlét

4 hét tudatos jelenlét

Tanulj meg meditálni, jelen lenni a pillanatban és meghallani a szíved igazi hangját. Egy négy hetes tudatos jelenlét tanfolyamra invitállak, amivel jobbá teheted az életedet és elindulhatsz a te igazi utadon.

"Megtanulni meditálni a legnagyobb ajándék, amit adhatsz magadnak ebben az életben" - Szögjal Rinpocse, tibeti buddhista tanító és író 

A meditáció nem csak a tibeti szerzetesek kiváltsága, hanem egy olyan létszükséglet, mint az egészséges étel vagy a tiszta víz. A tudatos jelenléttel visszaszerezheted az uralmat a saját elméd felett. Ahogy a fizikai jógával megtiszítod a testedet a fájdalmaktól, az elmével való munkával rendet rakhatsz a gondolataidban és kiválogathatod, hogy mit engedsz be oda. Észreveheted, hogy mi van az elmédben, és tudatosabban nemet mondhatsz a negatív, agymosó információkra, a pesszimista, panaszkodó emberekre, vagy az életedet már nem szolgáló dolgokra, emberekre, poziciókra, rossz szokásaidra. Meghallhatod végre a saját szíved hangjait, ami segít eligazodni az életben és segít, hogy ne sodródj erre-arra, hanem a saját utadat járd. 

Ez a négy hét sokkal többet adhat neked, mint egy hagyományos meditációtanfolyam. A jóga és a coaching legjobb eszközeit ötvöztem, hogy még tisztább képet kaphass a mostani életedről. Miért lesz még különleges ez a 4 hét? Mert nem csak hetente egyszer fogsz meditálni a csoportban, hanem a négy hét alatt minden egyes nap, hogy kialakuljon a megszokás és az életed részévé váljon a tudatos jelenlét. Minden héten kapsz egy, a témánkhoz készült 10-15-20 perces hanganyagot, amit otthon, a saját időbeosztásod szerint tudsz gyakorolni minden nap. Igen, minden egyes nap, kifogás és kibúvó nélkül, mert ha nem kötelezed el magadat erre a négy hétre és nem veszed komolyan a gyakorlást, akkor nem is érdemes belevágnod. Viszont mit nyerhetsz, ha elkötelezed magadat? 

"Egyszer megkérdezték Buddhát, hogy mit nyert a meditációval. Azt felelte: Semmit. De hadd mondjam el, hogy mit veszítettem: haragot, szorongást, depressziót, bizonytalanságot, félelmet az idős kortól és a haláltól."

Nem kell, hogy legyen bármilyen előzetes jógás vagy meditációs, relaxációs tapasztalatod. Az anyagot úgy állítom össze, hogy teljesen kezdő jógázók és meditálók számára is könnyen emészthető, érthető legyen, de a már egy-két éve gyakorlók is találjanak új, hasznos információkat maguknak. Cél a személyes fejlődés, a fizikai jógázás mellett a szellemi gyakorlás bevezetése az életedbe és ezáltal egy boldogabb, harmonikusabb, szenvedésmentesebb élet felé vezető úton való elindulás. A tanfolyam olyan XXI. századi emberekre lett összeállítva, mint te és én, akik sokat ülnek az íróasztal mellett, pörögnek, dolgoznak és megoldást keresnek a szenvedésektől mentes élethez. 

Csütörtökönként 17 órakor fogunk másfél órára találkozni.

Várhatóan hogyan fog kinézni egy alkalom?

 • Mindig egy rövid, érthető elméleti résszel, a téma felvezetésével kezdünk
 • Elcsendesedés, tudatos jelenlét 
 • Nagyon könnyű, átmozgató, a testet ellazító rövid jógagyakorlás
 • A témánk szerint vezetett mélyrelaxáció, légzőgyakorlat, meditációs gyakorlat
 • Naplózás, írásos gyakorlat a napi témához kapcsolódó önreflexiós coaching kérdésekkel
 • Kérdések és otthoni gyakorlás megbeszélése

4 téma a 4 hét alatt:

 • 2020. július 23. - Alapjaim, stabilitás
 • 2020. július 30. - Áramlás, elengedés
 • 2020. augusztus 6. - Belső erő és fókusz
 • 2020. augusztus 13. - A szív útja


Mikor ajánlom a tanfolyamot?

 • Ha szeretnél megtanulni relaxálni, meditálni, tudatosabban élni.
 • Ha szeretnéd a napi rutinod részévé tenni a meditációt és a tudatosságot. 
 • Ha kiváncsian rápillantanál a mostani életedre mintegy külső szemlélőként.
 • Ha kínoz a negativitás, pesszimizmus, szenvedés és hiány gondolata. 
 • Ha ezeket lecserélnéd a szeretet, hála, megelégedettség és bőség állapotára. 
 • Ha úgy érzed, hogy nem te irányítod az életedet, de elég volt és változtatni akarsz ezen. 
 • Ha egy kis támogatásra van szükséged, bizonytalannak érzed most még magadat egyedül.
 • Ha úgy érzed, hogy nagyon szeretnél, de nem tudsz lazítani, kiszakadni a pörgésből. 
 • Fiataloknak, időseknek egyaránt, nincs se alsó, se felső korhatár.
 • Ha stresszes munkát végzel és nehezen tudsz kikapcsolni. 
 • Ha váltani, változtatni szeretnél, de félsz és a félelem uralja a döntéseid legjavát. 
 • Ez a tanfolyam nem oktatóképzés, cél a személyes fejlődés. 

Hogyan jelentkezhetsz?

 • Ha még nem ismerjük egymást, kérlek írj egy rövid bemutatkozást magadról, ha van, a jógás múltadról az erika@erikajoga.hu e-mail címre.

 • Írd meg nekem, hogy miért szeretnél a tanfolyamon részt venni, a témák közül van-e olyan, amelyik különösen fontos most az életedben. Milyen problémára keresel megoldást? Amit megosztasz velem, az kettőnk között marad, de segít, hogy minél inkább rátok tudjam szabni a tananyagot.

Ha visszaigazoltam a jelentkezésedet, a regisztrációd a részvételi díj, vagy az előleg befizetésével válik érvényessé, amit az e-mail címedre kiküldött e-számla alapján tudsz befizetni.

Részvételi díj:

16.000 Ft, ami tartalmazza a négy személyes alkalmat és a 4 hangfelvételt, amihez a tanfolyam után is megmarad a hozzáférésed, így még tovább gyakorolhatsz. 

A helyed biztosításához 5.000 Ft előleg befizetése szükséges személyesen készpénzben, vagy az email címedre küldött díjbekérőn keresztül bankkártyával vagy utalással. A fennmaradó 11.000 Ft a tanfolyam első napján fizetendő.


Lemondási feltételek:

Kérlek akkor jelentkezz, ha van időd és energiád a tanfolyamra és önmagadra. A jelentkezéskor vedd figyelembe, hogy a 2020. július 17. után történő visszamondás esetén az 5.000 Ft előleget nem áll módomban visszafizetni.

A tanfolyam minden alkalmán számítok a részvételedre, hiányzás esetén nincs lehetőség a befizetett tanfolyami díj visszatérítésére. Ha a tanfolyam bármilyen nekem felróható okból nem indul el, a befizetett részvételi díjat teljes egészében visszautalom, vagy kérheted, hogy beszámítsam egy másik tanfolyamba.

A tanfolyam minimum 5 fő jelentkezése esetén indul.

Tanfolyami napok:

2020. július 23-augusztus 13-ig csütörtökönként 17:00-18:30-ig

A hanganyagra a saját időbeosztásod szerint gyakorolhatsz, de mindannyian minden nap gyakorolni fogunk (én is veletek együtt). A naplózást is ajánlom a tanfolyam minden egyes napjára. Készülj egy csodaszép új füzettel, kezdj tiszta lappal és új alapokkal! 

Helyszín:

Free Spirit Studio Sopron, Csengery utca 30-32. (Elzett udvar belső udvara, az Erzsébet utca felől érdemes bejönni a belső udvarba, onnan a jobb oldali külső lépcsőn fel az emeletre.)

A jógastúdió minden eszközzel felszerelt. Jógaszőnyeg, heveder, tégla, pléd, kétféle meditációs párna és minden fontos eszköz van. Át tudsz öltözni, a teremben mindenkinek jut elég személyes tér. 

Rólam:

Több mint 16 éve jógázok, de a relaxációs és meditációs gyakorlásomat több mint két évtizede kezdtem és azóta is hálás vagyok ezért a csodálatos eszközért és a tapasztalatokért. Az elmúlt években több mint kétezer csoportos órarendi jógaórát, számos workshopot, tanfolyamot és jógatábort tartottam, az itt szerzett tapasztalataimból és a hosszú éves saját gyakorlásból született meg ez a tanfolyam. Az egyik kedvenc területem a kezdő jógázók segítése, biztatása és erősítése az első lépések megtételében. Az oktatásomra jellemző a mindenféle elavult, dogmatikus tanítások mellőzése és a modern kor emberére szabott, támogató és lelkesítő hozzáállás.

A részletesebb bemutatkozásomat itt találod.

Ha bármilyen kérdésed van, üzenj bátran.

Várom a jelentkezésedet.

Wollaston Erika jógatanár, meditáció oktató és coach